Stalin cred ca a fost. Nu am trait pe vremea aceea, dar asa am inteles si eu discutand cu unii si cu altii.
Mai, tu nu esti documentat. El i-a eliberat pe oameni de sub jugul fascist. Iti dai seama ce inseamna asta? Sa iei jugul de pe bietii oameni? Dar vezi, nu toti au inteles. Se zice ca la o sedinta de propaganda, in care se explica taranilor despre inlaturarea jugului, un taran a luat cuvantul sa faca si el completari. El a zis asa: Da, e adevarat cum s-a spus. Ne-a luat jugul. Mie mi-au luat si boii.
Ce sa faci, nu toti au capacitatea de intelegere.
Sigur ca esti foarte tanar altfel nu credeai tot ce vezi, daca cineva a plans la moartea lui Stalin sa stii ca a plans de fericire ca a scapat de DRACU, esti prea mic sa intelegi ce inseamna un regim de teroare ca nu ai la-i apucat nici pe al nostru (Ceausescu, care a fost alifie pe langa Stalin). Mai documenteazate si apoi vii sa discutam.
Am citit destule carti si am vazut filme, despre gulaguri, marea teroare, etc.
Dar stii care e faza? A existat o propaganda foarte puternica + ca la milioane de oameni le-a imbunatatit viata. A omorat si a chinuit milioane dar alte milioane de oameni ii datoreaza tot ce au, i-a scos din bordeiuri in pamant ( fara apa, fara canalizare, nici macar wc nu aveau ) si le-a dat apartamente, serviciu, etc. Si nu sunt cativa, ci milioane. Normal ca astia nu o sa-l huiduie niciodata.
Te-am citit bine de la inceput, esti exact tipul de om cu personalitate slaba care trebuie condus, si gandeste ca el primeste sau trebuie sa i se dea si nu ca are drepturi, care are mari confuzii in cap crezand ca celor care le-a dat case sunt aduse de pe Luna de Stalin cu bicicleta lui personala si nu din munca oamenilor care le-a produs. De asemenea esti tipul cu gandire irationala care gandeste pozitiv nenorocirea unuia in favoarea celuilalt- "A omorat si a chinuit milioane dar alte milioane de oameni ii datoreaza tot ce au, i-a scos din bordeiuri in pamant"- si nu esti capabil sa gandesti ca oricine se naste are dreptul la viata, ca nimeni nu este ales, ca puteai sa te nasti atunci si acolo fiind ca si ceilalti ucis.Sa nu mai imi raspunzi ca imi spui alta nemernicie si sunt satul de cand fac lectii cu cretinoizi pe care incerc sa-i conving ca are drepturi si obligatii si in nici un caz nu primeste nimic de pomana cum crezi tu, daca vrei sa inveti ceva bine daca nu ia-ti capre.
"daca vrei sa inveti ceva bine daca nu ia-ti capre", mai usor, ca am absolvit si eu politehnica - automatica si calculatoare - si sunt senior software developer, nu sunt chiar asa pe "langa" cum crezi, si probabil am citit mai multe carti si stiu mai multe lucruri decat o sa stii tu in 20 de vieti ( probabil nici nu stii din ce carte am zis ultima faza ).
"oricine se naste are dreptul la viata", incearca sa le spui asta alora din Somalia sau din Coreea de Nord
"cretinoizi pe care incerc sa-i conving ca are drepturi ", ii convingi ca "are" drepturi?
Mai documenteaza-te
Stiu ca fica lui a fugit din URSS dupa, cand a inceput destalinizarea lui Hrusciov, dar cat traia l-a iubit, ca nu stia ce face.
Ai tu ochelari de cal si nu esti in stare ( efectiv esti INCAPABIL ) sa realizezi ca au fost milioane de oameni ( prostiti de propaganda probabil si de altele ) care chiar il iubeau.
Bai Delfinule te da-i la plozii mei iezii ca-ti zic ceva de delfinasi acu, la "Club Ema" nu mai ma duc ca si aia vrea tot pe la spate cum vrea caprele toate, ziceam ca o pun si eu fata-n fata dar de unde, toate iti arata c.u.r.u, asa ca raman la ale mele capre. Traiasca sus jos Basescu.
Apropo, de unde stii ma ca o am mica, cand ma uit cu lupa se vede destul de mare, sic.
Nu-i bai ca ti-a dat ignore, numai tipi slabi face asta, deci nu ai pierdut nimic.
Nu cred...e imposibil. nici macar Iisus Hristos nu s-a bucurat de asta...intotdeauna au existat oemeni rai care sa judece, chiar si fara sa abia motive
Mie îmi vin două nume în minte: Einstein și Buddha. Totuși, puțini oameni înțelegeau sau înțeleg teoria relativității. După cum a zis chiar el:
"De ce nu mă înțelege nimeni, dar toți mă plac?" - Einstein
Buddha a făcut tot posibilul să vorbească pe înțelesul tuturor, astfel, a prezentat diferit învățăturile pentru fiecare om, fiindcă fiecare om e diferit. Cu siguranță Buddha a fost iubit și ridicat mai presus de toate și toți. Eu cred că a fost și înțeles.