A fi om inseamna a te respecta pe tine insuti si pe cei din jur!
A merge dupa sintagma : "ce tie nu-ti place, altuia nu face!"
Iertare dar problema este abordata gresit sau am inteles eu gresit intrebarea. Omul este o fiinta binecuvantata de Dumnezeu.
Pacatul este o actiune, fapta, gand, care incalca Legea Morala a lui Dumnezeu. Sunt doua lucruri distincte, fiinta vie si fapta sau gandirea unei fapte gresite.
Te referi la om in sensul de a face lucruri bune, de a ajuta pe ceilalti de a fi corect, bun, milos etc? Cum sa fie asta un pacat? Poate ai vrut sa intrebi daca merita sa fii astfel de om! Daca te referi la om ca si creatie a lui D-zeu n-are cum sa fie pacat! " SA FII DOMN E O INTAMPLARE SA FII OM E LUCRU MARE!"
Evidenta a ce este certificatul de nastere, la a fi om sau la a fi om este pacat? Omul se naste om, maimuta se naste maimuta etc. si acest lucru nu e pacat.Pacatul reprezinta calcarea unor norme morale, sociale, sanitare, etc. la care se deda omul din cand in cand mai toata viata.
A fi om inseamna sa respecti regulile lor, sa iti tii ascunse sentimentele, sa iti creezi un scut cat mai puternic, sa nu-ti lasi sensibilitatea descoperita nici o clipa. Sa-ti inchizi sub o masca toate fricile si cele mai adanci sentimente si sa arunci cheia.
Sa fii om inseamna sa inveti autocontrolul, inseamna sa nu te entuziasmezi atunci cand te indragostesti, desi e cel mai greu lucru din lume…. sa nu cazi la picioarele ei, pentru ca daca o faci, si numai pentru o clipa, o vei pierde. Pentru ca asa am fost invatati, sa ne batem joc de cei care ne cad la picioare, cand tot ce au nevoie e sa-i ridicam de jos si sa-i luam in brate.
Sa fii om inseamna sa NU fii asa cum esti, ci sa fii asa cum sunt ei toti, altfel societatea te va exclude.
Dar sa fii om mai inseamna si sa te uiti seara de seara la cer si sa cauti o stea cazatoare care sa-ti indeplineasca dorinta(aceeasi dorinta). Uneori o gasesti si-ti ceri dorinta dar, desi nu se indeplineste, trebuie sa-ti doresti in continuare… de fiecare data cand vezi o stea cazatoare.
Iar daca vei inceta sa-ti mai doresti, daca-ti vei pierde speranta… – continuarea nu o stiu, nu mi-am pierdut-o inca.
Sa fii om inseamna sa privesti mereu in sus spre cer, sa te uiti la Luna, cum sta acolo singura fara sa aiba pe nimeni care sa o inteleaga, cum cheama marea la ea… si niciodata nu o poate aduce destul de aproape, apoi renunta, pentru a incerca din nou… peste cateva zile.
Sa inchizi ochii un moment, doar atat cat sa simti linistea…
A fi om... daca a fi om este pacat inseamna ca si Dumnezeu a pacatuit cand a venit pe pamant(am auzit o data ca omul nici nu intra bine in aceasta lume ca si pacatuieste, la nastere greseste fata de mama lui prin durerile nasteri)
de altfel daca a fi om este pacat ma gandesc ca tot Domnul zeu pacatuieste ca nimeni nu are sansa de a alege ci El ne pune acolo, nu?
eu cred ca omul este facut pentru a gresi, asa invata, omul fara pacat nu este om iar daca Lui nu ii convine tin sa spun ca nu este asa perfect cum se crede si nici creatia Lui ca altfel nu pacatuiam.
iti sugerezi sa nu te mai gandesti la evidenta din apocalipsa ca nu nu este certificatul pentru ca in biblie se specifica ca cei care nu vor accepta... pe cand certificatul nu da de ales si nimeni nu-l intreaba pe ala mic daca vrea sau nu certif iar despre alte identitati:daca este evidenta din biblie atunci ce inseamna ca tot guvernul este "implicat"? sau doar o persoana cum spune biblia? Si sincer nu cred ca acest Dumnezeu ar avea un motiv sa se supere de o banalitate ca asta si daca da pai nu crezi ca suntem toti blestemati si ramane raiu gol?(deci iadu castiga contrar bibliei)
AvalohAlyn întreabă: