Sa fi sincer cu tine, da.
E bine sa fi sincer cu tine, dar nu si cu ceilalti.
E bine sa-ti recunosti greselile numai tie nu si adversarilor tai.
Da, l-ai scris ca pe un citat si chiar ai mentionat ca iti vine in minte un CITAT.
Oricum nu cred ca este adevarat, asa pot spune si eu ca oamenii inteligenti nu au dusmani pentru ca sunt prea inteligenti pentru asta, logic iar cei prosti fiind prosti normal ca au numai probleme iar oamenii in general ii vad ca niste amenintari dar nu conteaza pana la urma cuvintele nu pot descrie un adevar 100%.
Filosofia totusi are legatura cu stiinta.
Filosofia are legatura cu stiinta?
Cum?
Fac lucruri total diferite.
Filosofia este ca si cunoasterea poetica/luciferica si nu raspunde la misterele lumii, le adanceste.
Stiinta diseca tot.
Tine cont de un lucru important: Filosofia este ca si pezia. Se bazeaza pe acelasi tip de cunoastere.
Citeste poezia: "Eu nu strivesc corola de minuni a lumii" De lucian Blaga.
Este ceea ce spun eu, numai ca in loc de filosofie este vorba de poezie.
"Eu nu strivesc corola de minuni a lumii
şi nu ucid
cu mintea tainele, ce le-ntâlnesc
în calea mea"
Cand spune ca nu ucide, etc se refera la poezie. Poezia nu poate face aceste lucruri si nici filosofia.
"Lumina altora
sugrumă vraja nepătrunsului ascuns
în adâncimi de întuneric,"
Se refera la cunoasterea paradisiaca, adica stiintifica.
Deci dupa cum vezi, Lucian Blaga are impresia ca stiinta strica misterul lumii, diseca tot doar pentru a ajunge la adevar.
"eu cu lumina mea sporesc a lumii taină "
Cunoasterea poetica mareste misterul in timp ce cea stiintifica inceacrca sa-l dezlege.
Si cum filosofia este ca poezia, filosofia mareste misterul in timp ce stiinta "sugrumă vraja nepătrunsului ascuns
în adâncimi de întuneric,"
Nu mai pot continua deoarece am alte perceptii si vad viata total diferit.
Tu esti prea "prins" in societatea in care traiesti ca sa pot discuta la un alt nivel cu tine.
FILOZOFÍE, filozofii, s. f. 1. Știință constituită dintr-un ansamblu închegat de noțiuni și idei, care interpretează și reflectă realitatea sub aspectele ei cele mai generale; concepție generală despre lume și viață. 2. Totalitatea concepțiilor și a principiilor metodologice care stau la baza unei discipline sau a unei științe. 3. (Rar) Atitudine (înțeleaptă) față de întâmplările vieții; mod specific de a privi problemele vieții. 4. (Fam.) Lucru greu de făcut, problemă greu de rezolvat. – Din ngr. philosophia, fr. philosophie.
Tocmai ca daca as vorbii pe limba mea nu ai intelege prea multe si ai crede ca totul este absurd.Nu am zis ca filosofia este o stiinta ca matematica, chimia sau fizica doar ca are o legatura cu stiinta sau stiintele.
Eu ma inspir din tine din cunostintele si conceptiile tale, gandirea ta si nu te contrazic, daca aduci ca argument o poezie atunci nu are rost sa mai continuam.
"Tocmai ca daca as vorbii pe limba mea nu ai intelege prea multe."
Punema la incercare.
"Nu am zis ca filosofia este o stiinta ca matematica, chimia sau fizica doar ca are o legatura cu stiinta sau stiintele."
Are.Filosofia naste dintr-o intrebare mai multe intrebari in timp ce stiinta raspunde la ea.
E oare, cumva, apa uda? Cercetatorii britanici, au spus da, dupa zeci de ani de cercetari asidue.
anonim_4396 întreabă: