| Nicky29 a întrebat:

A fost in istoria omenirii vreo femeia care sa ajute la dezvoltarea stiintei? sau sa faca ceva semnificativ pentru populatia planetei? Sau ele au fost simple muze pentru barbat gen Mona Lisa? Sa comparat vreo femeie cu einstein, tesla?

Răspuns Câştigător
anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

Crinule, esti un mare misogin...nu imi vine sa cred ca din gura unui bun crestin (vorba vine) pot iesi asemenea idei... RUSINEEEE! In plus, mai esti si analfabet (asta dupa ce am citit cateva zeci de mesaje lasate de tine; am impresia ca vrei sa faci pe prostul, sau poate chiar esti prostlaughing.
Marie Curie, singurul OM din istorie care detine doua premii Nobel in doua domenii diferite.

18 răspunsuri:
| Florry19 a răspuns:

Marie Curiewinking

| noktambul a răspuns:

Marie Slodowska Curie, Ana Aslan, George Sand, Maica Tereza. Doar astea sunt exemplele care imi vin pe negandite in minte. Sunt foarte mult femei, care intr-un domeniu sau altul, de la stiinta aplicata pana la activitati socio-politice au facut foarte mult pentru "populatia planetei". Mona Lisa nu a fost o "muza", a fost doar un "fotomodel".

| MariaO a răspuns:

Buna!
Cum sa nu existe? happy
Primele 2 exemple care mi-au trecut prin minte au fost :Marie Curie si Ada Byron.

Brigaela
| Brigaela a răspuns:

Hypatia, Ada Byron, Marie Curie (asta ca sa le spun doar pe cele mai cunoscute, de care a auzit toata lumea cat de cat educata).

anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

Kayna adica bunica-ta. A inventat metoda sa toarne nepoti stupizi.

anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

Toate dar Toate au furat sau le-au fost ce-date drepturile de aotor. din cavalerism sau filantropie. e bine? e rau? hotarati voi.

anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

Nu degeaba ai fata aia pocita pe post de avatar. Tu esti crestinul cu trei odrasle...sa-ti traiasca, insa nu le vad prea bine cu educatia primita de la tine.sad

| georgesur a răspuns:

@crinule, mai scosasi una! Pe ce orificiu?
Un barbat sigur pe el (necomplexat), cu o statura intelectuala acceptabila, nu poate fi asa misogin.
P. S.-Smaranda Braescu, in mai 1932, in America, bate recordul mondial masculin(detinut de un american) de salt cu parasuta.
In fata performantei ei, "America si-a scos palaria". De ce? Hotaraste tu!

| Hombre a răspuns:

Sunt multe femei celebre, stiinta, Marie Slodowsca Curie, artistic-creativ, Coco Chanel, religios, Maica Tereza, lider politic, Mahatma Gandhi, medicina- geriatrie Ana Aslan, feminism, Simone De Beauvoir, literatura, Jane Austen, Mae Jeminson, cosmonaut, si multe altele femei care pe discipline diferite au contribuit la schimbarea si progresul omeniri.

| kiki a răspuns:

Marie Curie

| ramona30 a răspuns:

Consider aceasta intrebare ca fiind rodul unei gandiri simple, misogine si nu merita un raspuns.

| EfraimAshdothabediahKochBar a răspuns:

Din pacate a exista odata ca niciodata ...cand oamenii de cromagnon haladuiau dupa mamuti lanosi... o femela care si-a dat seama ca barbatii pot fi usor manipulati, atunci cand vine vorba de sex. A refuzat sa se culce cu masculul alfa, pana cand nu obtinea avantaje.materiale desigur.Asa au inceput barbatii lunga cursa de impresionat femele, pentru a-si castiga dreptul de a reproduce.Si asa au fost inventate bratarile, colierele, fibulele, talismanele.Desigur povestea noastra are loc in pestera, la caldura focului, printre oase de vanat mare si trofee de ursi de caverna.Ghici din ce motiv au disparut ursii de caverna?

kongeriket
| kongeriket a răspuns:

Cu Marie Curie e discutabil căci în cazul ei mai mult i s-au acordat merite post-mortem pentru că apăruseră vremurile când "dădea bine" să zici de bine de femei (chiar şi atunci când nu era cazul).
Însă a exista o femeie care se putea compara cu Einstein sau Nicolae Teslea (Nikola Tesla pentru publicul larg) iar aceasta se numea Hypatia.
Ce-a păţit dânsa? A fost mutilată de creştini!
Desigur, să nu uităm de Ana Aslan sau, mai ales, de Sofia Ionescu, care pe lângă faptul că a fost prima femeie neurochirug din lume (şi deci existau deja neurochirurgi), dânsa este inventatoarea neurochirurgiei moderne.
Practic, după metodele doamnei Sofia Ionescu, se operează pe creier şi astăzi.
Doamna Ionescu a murit la 85+ de ani dar până în 2002 dânsa a trăit cu o pensie 400 de lei!
E adevărat, că dacă e să numărăm, numărul de femei importante pentru progresul civilizaţiei este infim în raport cu numărul de bărbaţi.
Dar de-aici şi până la a generaliza (cum rău face crinu) sau a minimaliza unele din performanţele realizate de femei doar de dragul denigrării gratuite, e o mare distanţă. Şi asta ţi-o spune un misogin!
Salut.

| Maddelle a răspuns:

Simone de Beauvoir

| mihaibrasov a răspuns:

Au fost destule. Marie Curie e un exemplu bun. Ioana D'Arc, un alt exemplu...

| ania a răspuns:

Daca printr-un miracol ar disparea toate femeile de pe planeta, sunt curioasa daca le-ar mai arde barbatilor de dezvoltarea stiintei si ce lucruri semnificative pentru populatia planetei ar mai reusi sa faca.

| Sonny a răspuns:

Hypatia, este printre primele femei care au contribuit direct la dezolvatarea stiintei, mai mult pe parte de astrologie fizica, matematica, ea este cea care a descoperit ca orbita pe care o urmeaza Pamantul in jurul Soarelui, are o forma eliptica, nu circulara.
Aaa, si parca ea a descoperit faptul ca daca dai drumul unui obiect din mana, pe un vas in miscare, traseul pe care il parcurge obiectul si punctul unde cade, este acelasi ca si cand ai sta pe loc. ( nu mai retin cum se numeste teoria )

kongeriket
| kongeriket a răspuns:

Sonny: Aia e băgată "din top" în filmul Agora. În realitate nu se ştie dacă într-adevăr a avut ideea asta, sau nu. Cel mai probabil însă nu.
Nu e o teorie ci e o lege fundamentală a mecanicii nerelative.

Întrebări similare