cami
| cami a întrebat:

"A muri inseamna de fapt a te muta intr-o stea." Octavian Paler
Voi cum comentati?

Răspuns Câştigător
| Flav a răspuns:

Nu stiu cat de mult crede Octavian Paler in ce a spus fiindca nu era un tip religios. Iau vorbele lui prin diferite sensuri. Am unele replici de-ale lui care si acum cand ma culc, incerc sa la descopar tenta. Presupun ca a considerat viata omului ca ceva nesemnificativ iar disparitia ei sa aduca un element stralucit pe cer, ce are rolul de a urmari si infrumuseta marimia si sumbrul noptii.
Un lucru insa este cert. Odata cu disparitia lui Paler, noi am pierdut o valoare iar cerul a mai castigat un briliant.

16 răspunsuri:
| Flav a răspuns:

Cami mi l-ai furat pe Paler? happy Mi-a tresarit inima imediat cum am vaut numele lui. Mai ales ca stiam ca n-am pus nicio intrebare de curandlaughing

cami
| cami explică:

happy nu, Flav stiam ca e-al tau. Pur si simplu m-a impresionat maiestria cuvintelor.

| bibitza a răspuns:

Eu sper sa fie asa...sincer sper... Sa fiu acolo sus si sa ii vad pe cei dragi sa stiu ce fac si ca sunt sanatosi...ar fi frumos

mumoasa
| mumoasa a răspuns:

Sper ca 0ctavian Paler sa aiba dreptate.happyAr fi interesant ca atunci cand mori sa ii vezi pe cei de pe pamant.happy
Si pe mine m-a impresionat acest citat big grin

| fabiola a răspuns:

Super comentariul tau, flav! Paler ne-a spus locul, tu ne spui rolul! Continua ideile lui, sincer ai talent!

| Parintele a răspuns:

E placut ca figura de stil, dar avand in vedere ca O. Paler chiar credea ca se muta cu sufletul intr-o stea dupa moarte mi se pare o ineptie.

bibitza sincer nu vei ajunge niciodata acolo sus, la propriu, ca sa-i poti vedea pe cei dragi..imi pare rau dar trebuie sa fim totusi cu picioarele pe pamant.

Flav..Paler CHIAR ERA UN RELIGIOS INRAIT! SI BIGOT.

| Flav a răspuns:

NoGod .paler religios inrait? N-ai dreptate deloc, trust me. Documenteaza-te si dupa scoate afirmatii de genul de mai suswinking

| bibitza a răspuns:

Am zis ca sper sa fie asa nu ca asa este sau va fi... avem dreptul sa visam si in plus ...sa visez e lumea mea big grin

| Parintele a răspuns:

Bibitza... e placut sa visezi dar grav sa si traiesti din vise.

Flav... ti-am raspuns pe privat.

anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

A muri inseamna no coment.

Zbenguici
| Zbenguici a răspuns:

Eu sunt o stea pe scena vietii mele. Nu trebuie sa mor sa vad daca e adevarat ce spunea Paler.

| bibitza a răspuns:

Nu traiesc din vise imi traiesc viselewinking

| buburuzAndreea a răspuns:

Eu inteleg ca prin moarte ajungi mult prea departe ca sa mai poti controla ceva in lumea celor vii. Esti izolat. In Univers e doar liniste si singuratate. Ce-mi pare mie clar? Ca Paler nu credea in reincarnare. Altfel n-ar fi ales tocmai o stea.

| eu_4161 a răspuns:

Ce vers plin de pasiune...:-P

| Chocolate a răspuns:

A muri inseamna ca ai terminat testul dat de Dumnezeu pe aceasta planeta.Aceasta viata este de fapt un test de care depindem de ce parte vom trece...In rai? la Dreapta lui D-zeu sau in focul si durerile spiritoare ale iadului neiertator. Dupa ce mori te duci in locul unde se duc sufletele ...Fiecarui suflet ce a parasit trupul Dumnezeu ii da un servicu de care trebuie sa depinda pana la ZIUA DE APOI.La moartea ta dupa sufletul tau vin Ingerii sau Demonii, daca nu vine niciunul inseamna ca ai fost al nimanui si vei bantui aceasta planeta pana la ziua de APOI...
Cei ce sa sinucid Dumnezeu ii pun in fata uneo gropi fara fund unde sunt impinsi la fel ca gandurile si gestul lor in groapa unde nu are sfarsit si sufletul este pierdut si cade in gol pana Dumnezeu hotaraste sfarsitul lumii.
Treaba cu stelele este greu de crezut dar aparte, are si ea o logica: Stelele sunt milioane precum oamenii.cand moare un om, cade o stea...este doar un semn. dar se spune ca omul are mai multe stele, stelele sunt facute sa invioreze cerul si sa fie sufletele oamenilor...Omul are mai multe stele...stelele cele bune si celel rele...cand un om pateste ceva sau repara ceva la viata sa o stea se prabuseste si viata omului se schimba
Stelele nu se sfarsesc niciodata! daca mereu cade o stea nu va ajunge pana si la ultima.happy, ele se formeaza continuu si sunt nelimitate.
Teoria aceasta ce ai expuso tu este vaga...sufletul nu s epoate muta intr-o stea...ci s eprabuseste de pe pamant cu ea. dar sufletul pierdut iti poate clipi prin o stea daca speri si esti cu sufletul si gandul la aceastawinking

| REMiXDJ a răspuns:

Filozoful asta de kaka-maka.///asta habar nu are care e diferenta intre o stea si un astru.///astia as bagatorii de seama a vremurilor noastre tot de kaka-maka.///ia intreaba-l pe paler asta al tau ce a facut pentru tara asta in afara de a manca kaka din gura?, ceva folositor in industrie ceva, o inventie, ceva care sa ne mearga mai bine.///nimic