Adica tu vrei sa intrebi daca e posibil ca dumnezeu sa fi facut viata (proteina) din materie organica (pamant)?
De la sine baietas, ai vazut asa ceva? Miller–Urey iti spune ceva?
Tu ai văzut vreodată vreo proteină? Bineînțeles că nu pentru că acestea se văd doar la microscop. Cum ar fi putut atunci oamenii să vadă proteinele și formarea acestora dacă nu în condiții de laborator strict controlate? Te rog să te gândești puțin înainte de a pune întrebări care nu au nici un sens. De aceea mare parte a ce se întâmplă în natură nu ne este cunoscut și pot exista fenomene, chiar și în jurul nostru, de care să nu avem habar. Poate că se crează proteine când plouă și dă cu grindină însă fără un microscop de ultimă generație nu avem cum să știm dacă așa e sau nu.
A auzit de experimentul Miller–Urey baietas?
Am auzit. Acel experiment demonstrează că se pot forma proteine din elementele de bază. După cum probabil știi aminoacizii sunt componentele de bază ale proteinei. Tu ce vrei să demonstrezi totuși?
Nu demonstreaza baietas. Tocmai asta e problema.
Și de ce mă rog nu demonstrează copilaș? Că văd că ești foarte în temă. Explică-mi că poate înțeleg și eu.
Uite aici baietas:
https://en.wikipedia.org/wiki/Miller%E2%80%93Urey_experiment
The main problem of theories based around amino acids is the difficulty in obtaining spontaneous formation of peptides.
Deci nici macar peptide nu au fost obtinute in mod spontan.
PEPTÍDE s.f. pl. Substanțe chimice rezultate din desfacerea hidrolitică a proteinelor.
Și totuși asta nu demonstrează nimic. Normal că e mult mai greu să obții proteine într-un mediu controlat pentru că nu beneficiezi de diversitatea și de multitudinea de substanțe din natură. În laborator adaugi doar ce substanțe crezi tu că ar ajuta la formarea proteinelor dar poate sunt unele la care nici nu ne gândim, sau anumite condiții de mediu care sunt mai propice. Poate că doar timpul este de vină... Asta nu se știe încă. M-am lămurit, văd că nu înțelegi teoria pentru că nu ești în stare să explici cu propriile cuvinte, trebuie să copiezi ca să te faci înțeles.
Mai vorbim când termini gimnaziul și îți însușești cunoștințele de bază.
Bai baietas bai, stiinta nu a demonstrat ca viata a aparut de la sine fara interventia unui creator.
Dacă nu a demonstrat nu înseamnă că e așa. Poate în viitor va fi demonstrat. Nu s-a demonstrat nici că viața a apărut datorită unui creator și totuși crezi.
Toate întrebările pe care le pui au o tentă discreditatoare față de teoria evoluției, dar degeaba încerci să convingi lumea pentru că credința voastră e deja expirată și învechită chiar dacă mulți nu văd asta.
Nu e expirata nene.
Nu e expirata... dar trebuie sa inveti si sa intelegi cum sa faci legatura intre cele doua
Nu trebuie sa fii nici cel mai religios om din lume dar nici cel mai mare savant
Trebuie sa iti analizezi ideile din ambele perspective
Stiintific e posibil? Daca da, atunci asta e raspunsul
Daca nu probabil religia e solutia
Incearca sa inveti sa respecti opiniile si credintele altora, pentru ca de asta avem libertate, ca sa spunem ce gandim
Invata cand sa fii castigator, si cand sa admiti ca celalalt are dreptate intr o conversatie
Proteina este o materie organica
: )) e ca si cum ai intreba
A vazut cineva iaurt din lapte?
Materie organica nevie baiete precum metan, etc.
Eu unul n am auzit sa se imparta materia organica in vie si nevie, poate gresesc eu
Dar toata materia organica este formata din molecule de carbon hidrogen oxigen si altele asemenea, legate intre ele prin legaturi simple duble sau triple, proteinele au catene aromatice, deci nu pot sa iti scriu formula uneia aici, dar netul e plin de astfel de imagini, dar crede ma, tot din aceleasi grupari de molecule e facuta, asa ca explica mi ce inseamna pentru tine materie organica vie si materie organica nevie
Si inca o intrebare, ce varsta ai, si daca urmezi un liceu, ce specializare
Mai baiete, ai vazut sa apara de la sine vreo proteina din metan, azot, si niste fulgere? Ai auzit de abiogeneza?
Nu ma mai lua cu mai baiete ca parca esti o doamna de 80 de ani careia i am spart geamul
Cred ca intrebarea ta ar trebui sa fie alta, cum a aparut metanul?
A aparut prin combinarea unui atom de carbon si a 4 atomi de hidrogen CH4, la fel si proteinele, au aparut prin combinarea altor elemente pe o perioada de timp destul de lunga
Uite o sugestie, daca nu ai facut o, citeste o carte de specialitate, poate un manual de chimie organica, presupun ca intrebarea ta se leaga de crearea lumii, incearca si tu,, originea speciilor,, de Darwin, un manual de biologie de liceu si iti garantez ca o sa iti formezi o idee singur fata de toate intrebarile pe tema asta lectura placuta
Baietas, ai vazut vreo proteina sa se formeze singura din substante organice?
Dar tu ai vazut vreodata cum trece curentul de la priza la incarcatorul telefonului?
Nu, si totusi cand il pui in priza, iti incarca telefonul ca printr o magie
Nu trebuie sa vezi cum se formeaza ceva ca sa crezi ca exista si ca s-a format printr un mod anume
Tot ce trebuie e sa ai creier pentru gandit si ochi pentru cautat informatii: ))
Nenea, vorbim de experimente observate la microscop.
Da nenea
Dar eu ti am prezentat o analogie, daca esti in stare sa o pricepi e bine, daca nu, mai citeste cate ceva: ))
Eu am priceput, dar tu pricepi?