Ăia mergeau desculti de la nastere. Asa ca aveau pielea ca talpile de la pantofii din ziua de azi. Nu simteau ce spui tu.
Fi serioasa nu asta era o problema si virusi, microbi, animalele care te vanau, foametea, setea si totusi am ajuns sa numai mergem deloc
Este foarte sănătos să mergi desculț. Când. ergi desculț pielea plantei se îngroașă, astfel încât să protejeze planta de diferite imperfecțiuni ale suprafeței pe care mergi. După câteva zile, pielea plantei este suficient de groasă încât să simți când calci pe o pietricică sau pe ceva ascuțit.
Tot raul spre bine.In talpi se afla foarte multe terminatii nervoase ale organismului si mergand desculti le stimuleaza intr-un mod benefic.Eu incerc pe cat de mult posibil sa merg descult pe suprafete mai dificile(gen pietricele, zimți din beton etc). Acum desigur ca nu o sa ma apuc sa merg pe cioburi sau carbuni incinsi ))Nu cred ca nevoia de a nu mai umbla desculti i-a determinat pe acei oameni sa creeze incaltamintea ci mai degraba societatea si frica de a nu fi considerati diferiti.
Iti dai seama ca la inceput era greu pentru ei pana pielea lor si corpul s-au adaptat si au devenit rezistente, de exemplu la noi cand facem batai in palma de la munca/sala, dupa un timp nu te mai dor acele batai.
Te referi la bataturi?