Cum o "diger"? Stau în casă şi dorm.
La televizor nu mă pot uita pentru că peste tot este prozelitism de prost gust, la muncă nu pot merge că-i week-end (însă de luni 'napoi la treabă că eu nu lucrez la Stat unde e mini-concediu pentru creştinopaţi), afară n-am de ce ieşi că multe-s închise... aşa că stau în casă şi dorm.
Eu nu am "mizerie" pentru că eu nu cred în păcat, suflet, zeul iudeo-creştin, inorogi rozi, Thor, ceasul rău - pisica 13 şi alte superstiţii. Şi nu, nu am nevoie să se răstignească pentru mine nimeni.
@Bebeto
Sangele lui Isus este cel mai bun detergent.El ne curateste de orice pacat.Nu poate omul sa descopere nimic care sa te ierte de pacate.Doar Isus Hristos.
Pe noi ne curata alimentatia si felul de viata. Ma simt mai curat si la propiu si la figurat decat multi "credinciosi", care tot ei l-au batut in cuie pe singurul crestin care a existat vreodata. Si acum cica sa le ierte lor pacatele. Si oricum nu vreau sa platesca ceva pentru mine, altcineva, iar in cazul crestin, nu am nimic de platit. Sunt un individ dintr-o specie care am fost fecundat, fatat etc, fara vointa mea, asadar, totul se sfasie, totul e lupta. Bine ca a trecut "sarbatoarea", insa nu am inteles niciodata de ce se sarbatoreste momentul cand l-a pus in cuie si mai si spun paste fericit( desi sunt carnivor, sa pasca ei), e ca si cum ai spune la japonezi Hirosima fericita.
Nu "digerez" nicicum. Nu trebuie sa se rastigneasca nimeni pentru noi, sa incercam pe cat posibil sa avem o conduita morala foarte buna, astfel incat sa nu fie nevoie ca cineva sa ne curete "pacatele". Asa ca, fiti buni, iubiti-va, ajutat-va unii pe altii si este suficient!
Noi trebuie sa ne curatam singuri si as zice ca suntem mai curati sau mai bine zis mai putin murdari decat distinsii crestini (acum o sa-mi sara crestini in cap crezand ca i-am facut murdari).
Mai ramane varianta sa ne rugam companiei Vanish sa inventeza o licoare ce spala "mizeria, desigur.
ps:Excelente intrebari.
Sarbatorirea sarbatorilor (hell yeah) mi-a intrat in obisnuinta si chiar daca nu mai simt nimic special in perioada asta, mi se pare frumos ca oamenii se aduna intr-un loc si isi unesc gandurile intr-un singur scop. Chiar daca, probabil, o mare parte dintre ei se gandesc la altceva si nu le pasa de Iisus. Dupa mine, religia e un mijloc prin care oamenii rai sunt "tinuti in frau", dar pana la urma si ei se prind care-i treaba si nu se mai tem ca o sa arda in Iad pe vecie daca nu merg la biserica in fiecare duminica. Cat despre "curatare", aia tine doar de noi.
Sarbatorile pascale erau si inaintea Lui.Se pune problema de cum intelegem noi asta pentru ca in Biblie se specifica clar a fi un singur prinz cu carne de miel pe cind noi prelungim sarbatorile la cel putin o saptamana.Iar de mizerie nu ne putem curati decit noi insine.Cum? Pai sa incepem cu a ne vedea propriile mizerii...