| DDCC a întrebat:

Acum câteva luni mi-am pus întrebarea dacă există vreun dispozitiv/aparat prin care să îți poți antrena memoria la capacitatea maximă. Și am dat, pe net, de un aparat numit "mind synergy". Am fost sceptic în privința lui așa că am căutat mai multe detalii. Am găsit că este invenția unui doctor pe nume Lefebure. Am găsit apoi un site în care erau prezentate mai multe detalii http://www.phosphenism.com/romania/genese.html
Ceea ce m-a făcut foarte curios e faptul că în această pagină zice că fosfene sunt o explicație pentru modul în care a evoluat omul pre-istoric, de pe vremea când descoperise focul până în zilele astea. Și scrie că explică și nașterea religiilor.
Aș dori să primesc, în mod special, răspunsuri de la cei care au habar despre ce vorbesc, care au studiat, eventual, subiectul. Nu vreau, vă rog, să fiu băgat în ceață mai mult decât sunt.
Mulțumesc! :)
Și, sper că e bună categoria.

3 răspunsuri:
| RAY a răspuns:

Omul are 2 memorii una provizorie si una permananta,tu care vrei sa o ai mai bine? pentru ca o informatie sa intre in memoria permananta asa ceva nu poate face un aparat,daca ar face am invata limbii noi usor, materii noi etc e pentru ca sa intre in memoria permanenta e nevoie de repetite, cu cat repeti de mai multe ori ai sansa sa intre in memorie, s-a dovedit ca daca faci sport reti mai multe, daca nu manci zahar, daca manci carne de peste

| doctorandus a răspuns:

Fosfenism=barbi, brasoave.