| Răzvănykă a întrebat:

Acum sa fim seriosi, exista vreun argument valid impotriva Teoriei Evolutiei?

10 răspunsuri:
| Decebal a răspuns:

Există teoria creației perpetue. Fiecare ființă se crează din propria ființă. Evoluția nu este altceva decât un interval între două lumi: creatoare și creata, altfel spus, creația este produsul unei ființe "minți" creatoare.

suntserios
| suntserios a răspuns:

Unora le e doar frica sa recunoască că au fost aproape maimuță odată

| Frank51 a răspuns:

Unii oameni au prea multă spiritualitate, unii prea puțină. Eu am prea puțină și pentru mine nu există niciun argument, pentru alții există argumente și nu trebuie să te doară capul din cauza asta.

| Răzvănykă explică (pentru Frank51):

Nu conteaza cata spiritualitate au unii si cat de putina au altii, teoria evolutiei tot un fapt va ramane

| Frank51 a răspuns (pentru Răzvănykă):

De fapt nu prea. Teoria prin definiția ei este o "teorie" nu o practică. Dacă toate dovezile ne arată că într-adevăr cel mai probabil am evoluat din acei amfibieni, apoi primate și în final oameni, nu este ceva bătut în cuie. Da, este cel mai probabil caz, cel mai logic și în care eu cred, însă nu am o problemă cu cei care nu cred în asta. Am cunoscut oameni foarte faini care au păreri total diferite de ale mele și am învățat să trăiesc cu astfel de oameni.

| Răzvănykă explică (pentru Frank51):

Inseamna ca tu habar nu ai ce inseamna termenul "teorie" in contextul stiintific laughing laughing laughing

Pai hai ca o sa aflii acum, in contextul științific, termenul "teorie" se referă la o explicație coerentă și logică a unui fenomen observat în natură. O teorie este mai mult decât o simplă ipoteză sau convingere; este un cadru conceptual bine stabilit, care este susținut de dovezi empirice și care poate fi utilizat pentru a prezice și interpreta diverse fenomene sau evenimente.

Realizezi ca si gravitatia e tot o teorie, nu?

| Frank51 a răspuns (pentru Răzvănykă):

Nu prea ai înțeles ce am spus, poate nu m-am exprimat în totalitate bine. Teoriile sunt evident metodele prin care înțelegem și prezicem unele chestii, gravitația spre exemplu, putem calcula forța gravitației dacă știm masa. Bun, asta e metoda de bază a teoriei, char dacă noi nu știm cu adevărat ce este gravitația și de ce face gravitația ceea ce face.

Legat de teoria evoluționistă, din nou, se poate calcula și cerceta biologic, chimic, șamd, iar rezultatele sunt interpretate, însă sunt foarte mulți factori necunoscuți.

Ce voiam eu să spun, ideea mea de bază era că indiferent de ideologiile și filozofiile fiecăruia, în final părerile întotdeauna vor fi împărțite.

| eliancodrut a răspuns:

Da, de la cei care propavaduies sfarsitul lumii inca de acum 2000 si ceva de ani.