| AvalohAlyn a întrebat:

Acum sa va intreb si eu.Care-i scopul vietii? Ce credeti voi despre scopul vietii? Vreau sa imi vorbiti oleaca despre scopul vietii.happy

Răspuns Câştigător
| Nicoleta99_2733 a răspuns:

Viata este dominata de doua instincte. Instinctul de conservare a vietii, in care scopul este acela de a acumula bunuri necesare desfasurarii vietii si instinctul care guverneaza viata, acela de perpetuare a speciei, de a da nastere la descendenti care sa continuie firul vietii.
In ideea instinctului de conservare este un scop imediat, acela prin care se creeaza bunuri si satisfactii zilnice si unul mai indepartat, care conduce la acumularea de bunuri, la stocarea de rezerve.Dar firul vietii se intrerupe la un moment dat, uneori atunci cand nici nu te astepti si atunci vine intrebarea logica: pentru ce a trebuit sa agonisesti atatea bunuri caci plecand din aceasta lume nu vei lua nimic cu tine.
In cazul instinctului de perpetuare a speciei teoria privind finalitatea interna a naturii presupune ca natura, ca si oamenii, prefera sa se intample un lucru si nu altul, dupa cum fiecare dintre noi doreste succesul propriei familii mai mult decat al alteia straine. Fiecare dintre noi se gandeste cum sa-si canalizeze energiile acumulate, fara a deranja semenii sai, sa lucreze pentru el, sa-si mentina sanatatea si sa acumuleze bunuri necesare existentei dar care sunt mijloacele ce servesc la realizarea acestor scopuri finale?
In general scopurile noastre imediate urmaresc un folos nemijlocit care de cele mai multe ori constituie o placere, o bucurie, o satisfactie dar scopul indepartat? Ce asteptam de fapt de la viata? Toate aceste scopuri finale variabile de la individ la individ, constient sau inconstient, constau in obtinerea bunavointei celor din jurul nostru.Strangerea si acumularea sunt manifestari ale egoismului.
Directia vietii este data deci de instincte si sentimente iar pentru realizarile ce le dorim ne folosim de straduinte constiente sau suntem condusi de instincte inconstiente. Dintre straduintele constiente fac parte invocarea unor forte superioare, Dumnezeu de exemplu.Tot dintre straduintele constiente este obtinerea puterii, puterea de dragul puterii, admiratia maselor, faima, securitatea pentru realizarea careia se urmareste acapararea puterii.O alta straduinta constienta este aceea de a face bucurie altora, iubirea de oameni dezinteresata, grija pentru copii, bunavointa fata de prieteni si animale. Exista si oameni la care toate aceste motivatii lipsesc, care urmaresc in viata numai sa-si satisfaca pentru el bucurii, indiferent prin ce mijloace. Adevaratul scop al vietii nu este nici realizarea satisfactiilor imediate si nici cele indepartate, el este dictat de destinul fiecaruia.La specia umana instinctul de perpetuare a speciei este intretinut si activat de placerea actului sexual care poate conduce in viata cotidiana la adulter, incest, violuri si chiar crime. Desi cele doua instincte par a fi echilibrate cel al perpetuarii speciei este dominant, fiecare familie acorda atentie maxima copiilor ei si mai putin ascendentilor ei, adica parintilor, cunoscut fiind faptul ca un parinte creste zece copii dar zece copii nu pot sa-si ingrijeasca un parinte la batranete.Dar cine determina un instinct atat de puternic si de ce? Scopul vietii este subordonat instinctului... sper ca te-am ajutat. big grin FUNDA?batting eyelashes

12 răspunsuri:
| EmaS a răspuns:

Scopul vietii mele este sa traiesc pentru slava lui Dumnezeu, sa fiu tot mai asemanatoare cu Domnul Isus.Adica prin trairea mea,prin atitudinea mea,vorbirea mea, faptele mele sa las in urma, o mireasma placuta de crestin.Sa il prezint pe Domnul Isus tuturor ca Domn si mantuitor.Si atunci, cand calatoria mea pe acest pamant se va sfarsi, sa fiu intampinata de Acel pe care L-am iubit si I-am slujit!

ÉrotiqueConseils
| ÉrotiqueConseils a răspuns:

Sunt adeptă a hedonismului, cred că nu mai e nevoie de niciun comentariu.

| harciog a răspuns:

Sa smulga suflete neantului si dupa un timp de zbatere in smircurile ei sa le redea neantului inapoi.

| DorelSudoru a răspuns:

Sa iau funde si voturi pe TPU.

| Laura a răspuns:

Trăiesc pentru că munții nu râd și viermii nu cântă.

| EfraimAshdothabediahKochBar a răspuns:

M-as sinucide...dar e prea tarziu.Cam atat despre viata, cat despre scopul ei ...nici durerea, nici bucuria nu ne fac sa traim ci uitarea faptului ca traim!

| elasexygagica a răspuns:

Scopul vietii e sa facem sex, de aia neo lasat Dumnezeu pe pamantlove struck sa ne reproducemlove struck asa ca sexlove struck

| Mayar a răspuns:

Scurt si la obiect: (sperr :-s) Scopul vietii este de a realiza ceva in aceasta viata, nu de a trece prin viata ca un oarecare, despre care lumea nu isi va aduce aminte. Scopul vietii este acela de a avea o viata frumoasa, de a realiza lucruri marete.

| VladSilviu a răspuns:

Auzi cand ai pus aceasta intrebare cum ai facut-o? tu spui si apoi gandesti SAU gandesti si apoi spui?
scopu vetii. orice ai face tot prost mori, deci 1 singur cuvand defineste aceasta chestie SHOW! fum, bautura si femei, ia care spune ca nu-i asa vreau sa-mi dea stupid! dar pocaitii care stau si se roaga la dumnezeu in fiecare zi si nu se uita nici macar la TV si alte porcarii va rog, aruncativa de pe bloc laughing

Răspuns utilizator avertizat
anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

Sex, sa facem sex, cat mai mult sex! Sa ne iubim, sa ne uram iubindu-ne, sa ne... Hai ca-mi vine s-o spun pe fata! Ce atata filozofie?

| logatcamembru a răspuns:

S-a mancam alcol, s-a bem prajituri...sa facem.* sa lucram si s-a murim batrani rolling on the floor pup love strucklove strucklove struck

Întrebări similare