Nu crezi c-au inteles deja ce vrei sa spui sau care e parerea ta? Nu de alta dar imi bazaie telefonul la fiecare intrebare noua pusa de tine si e cam dernjant.
Poti sa ma elimini din lista ta de prieteni. Nu-i bai. Nu vreau sa-ti bazaie telefonul. Mie nu-mi bazaie telefonul. Sau umbla la setari la sunet la notificari.
Poti sa explici mai in detaliu cum memoreaza bacteria un antibiotic? Care e mecanismul? Ai o sursa pentru ceea ce zici, care ar revolutiona medicina sau inventezi pur si simplu afirmatii care inti confirma parerile?
Cand omul capata imunitate fata de o boala bacteriana foloseste un sistem complex in care anumite celule ramn in organism zeci de ani cu o bucata de bacterie pentru recunoastere ulterioara.
Antibiorezistenta este un concept simplu : cateva bacterii se nasc cu rezistenta pur si simplu din zestrea genetica, si sunt singurele care nu sunt distruse de antibiotic, ele urmand sa se divida in populatii de bacterii fice rezistente.
Da, ai dreptate. Am abandonat ideea cu adaptarea. Facusem o comparare cu celulele albe din sange si limfa care memoreaza caracteristicile unui patogen. Am abandonat pentru ca mi-a aparut o idee mai buna si mai corecta ca cea prezentata de tine. De fapt nu e adaptare ci capacitate de variatie genetica in cadrul aceluiasi gen. De exemplu nu toate bacteriile E-coli sunt exact la fel. Unele minoritare sunt mai rezistente la un antibiotic si acelea se inmultesc.