Am Forta cavalerilor jedy cu mine plus creatura cu urechi ce-mi sopteste filosofie extraterestra deci pot sa-ti raspund.
Inghite adevarul asta: nu poti sa percepi minciuna in moment ce iti place sa fii alintat si dus cu zaharelu' pana la marginea prapastiei unde evident "primesti o noua sansa" sau vezi luminita de la capatul tunelului.
Nu trebuie neaparat sa suportam consecintele, te uiti in jurul tau si vezi unu mai fraier pe care il poti asocia cu cauzele esecurilor tale, asa fac toti, tu nu trebuie sa minti si sa ma contrazici.bye
Adevarul doare pentru cei care nu au verticalitate, caracter si cred ca fenteaza viata, se insala amarnic, mai devreme s-au mai tarziu adevarul iese la suprafata, rusine si degradare mare in momentul cand esti prins ca ai mintit. Dintre toate minciunile cel mai bun si recomandat este adevarul.
Tin sa il contrazic pe domnul Harciog. Daca nu exista adevar, atunci ce exista? Adevarul este relativ. Asta este altceva. Relativitatea lui consta in faptul ca fiecare are propria viziune asupra lumii, existentei s.a.m.d., asadar, fiecare are propriul adevar. Per a contrario, minciuna exista si ea, insa si ea este la fel de relativa precum adevarul. Minciuna nu ii poate rani decat pe cei care nu o percep, asa cum si adevarul ii raneste doar pe cei care sunt obisnuiti sa minta.
Tu trebuie in primul rand sa nu te minti pe tine! Abia dupa ce vei invata asta ai sa fii capabila sa nu ii minti nici pe cei din jur! Si vei putea suporta mai usor consecintele faptelor tale sau a celorlalti!
Trebuie sa fii ok cu tine, sa ai un psihic sanatos si o constiinta chiar daca in ceilalti o sa vezi rautate, minciuna, egoism.
Sunt de acord cu tine.
Adevarul nu ar trebui sa doara. Ar trebui sa avem forta sa il infruntam. Cum putem spune ca suntem curajosi daca nu suntem capabili sa acceptam un adevar neplacut?
Trebuie sa gasim in noi forta de a suporta si sa putem asculta adevarul de fiecare data. Pentru ca asa vom sti ce avem de schimbat in comportamentul nostru, pentru a nu repeta greseala pe viitor. A spune un adevar deranjant cuiva o data, nu inseamna a il jigni sau altceva, pur si simplu acea persoana se va indrepta. Dar daca o mintim? unde ajungem? Respectivul va crede ca e bine ceea ce face si va continua. Asa ca cel mai bine e ca de fiecare data sa avem curajul sa spunem, si sa acceptam adevarul.