Nu sa cred mai mult in El, ci sa ma INCRED mai mult in El.credinta e una. Si da, mi-a demonstrat de atatea ori ca ma iubeste si e singurul prieten adevarat.
Hmm, teoria ta este destul de interesanta. Este exact ca ceea ce continua sa ne spuna profesorul de logica. N-a avut o soarta prea buna.
Experientele apar atat timp cat iti largesti orizontul de perceptie si legatura ta cu Dumnezeu se mentine constanta.
"Pe Dumnezeu Il simti la fel cum simti caldura cand te apropii de o soba iarna".
Iti recomnad cartea "Diavolul este politic corect", de Savatie Bastovoi. Este un exemplu logic, concret, contrar toeriei tale, care se refera la oamenii fara nicio religie care devin foarte usor de manipulat de catre societate.
Ma refer la crestinismul ortodox, evident religia despre care este vorba si in carte. Imi cer scuze ca n-am fost explicita, desi se subintelege. (imi pare rau de asemenea pentru raspunsul intarziat din motive arhicunoscute)
Toata "experienta" de-o viata ma face sa cred tot mai putin (deloc)!
Consider k nu mai are rost sa-mi mai pun intrebarea exista sau nu, sunt ferm convins k nu exista!
Oamenii sunt "specii superioare" care evolueaza pur si simplu.Au creierul mai mare si atat
-Oamenii domina pamantul in adevaratul sens al cuvantului-tot pur si simplu(au creierul mai dezvoltat)
-Oamenii au intrebari despre ei insusi tot pur si simplu.
-Oamenilor le place sa fie manipulati,de asta citesc biblia,si merg la biserica.
-Lgica ta iti spune ca esti o fosta maimuta careia i-a cazut parul,s-a indreptat si acum scrie la pc.
-Logica ta spune ca planetele se misca fara sa fie actionate,ele doar se misca.
-Isaac Newton credea in Dumnezeu pentru ca era prost si irational
-In general existam pur si simplu,suntem exact ca animalele numai ca din intamplare dominam planeta(ar fi putut fi dominata de elefanti dar acestia nu vor sa domine si ne lasa pe noi, pentru ca din intamplare suntem mai evoluati, si ne lasa pe noi
Pentru mine au fost 3 experiente majore, experiente nu neaparat placute, care m-au facut sa cred, in conditiile in care credinta si Dumnezeu nu ma mai interesau pe-atunci in nici o forma.
Experintele astea totusi oricat as vrea eu sa le pun in seama lui Dumnezeu si oricat de extraordinare ar fi in raport cu realitatea cotidiana oricand pot fi explicate scurt si caustic de unul care pur si simplu nu vrea sa creada...
Eu nu stiam ce sa cred. exista sau nu? dar de fiecare data cand loveam un copil la scoala imediat vine unu mai mare ca mine si ma loveste.cand ma gandeam sa ma sterg pe un baiat cu picioarele ca eram murdar de noroi atunci am primit o minge murdara de noroi chiar pe umar si pe umar vroiam si eu sa ma sterg pe baiatul ala.eu nu prea cred ca este coincidenta.numai cand te gandesti sa faci ceva rau cuiva atunci iti faci tie rau.dar daca faci bine primesti bine nu stiu ca nu am prea facut bine.incearca si tu sa experimentezi.ori sunt eu prea ghinionist, ori toti avem un inger pazitor.