| blondissima a întrebat:

Ai gresit mai des din cauza sentimentelor sau a ratiunii?

Te-a inselat ce-ai gandit sau ce-ai simtit?

Răspuns Câştigător
| Luori a răspuns:

Daca am gresit sau nu, inca mai socotesc si-o sa mai socotesc ceva timp. Gresit a fost sa resping partea rationala care mi s-a asezat in fata si sa ma las condusa prea mult de cea sentimentala. Dar, gandindu-ma prea mult si intorcand o alegere pe toate partile posibile, pentru a o studia cat mai detaliat, poate fi o greseala.
Sa ma-nsel de ceea ce eu am simtit, nu; sa ma-nsel de ceea ce-am crezut c-au simtit altii, da.
Si, totusi, nu sunt sigura c-as dori sa schimb ceva din trecut.

7 răspunsuri:
kongeriket
| kongeriket a răspuns:

În cel puţin 90% din cazurile în care m-am bazat pe argumente emoţionale, am greşit crunt. În restul de 10% s-a dovedit că am greşit doar parţial (dar tot am greşit!).
Când am gândit şi raţionat mai mult ignorând complet sau aproape complet argumentele emoţionale, în maxim 5% din cazuri mi s-a întâmplat să greşesc şi atunci doar parţial, restul de 95% devodindu-se a fi alegeri mult mai bune în ceea ce mă priveşte.

Shalom.

| Vizitiul a răspuns:

Am gresit cand am introdus ratiunea in lacasul sentimentelor si sentimentele in lacasul ratiunii. Am gresit tot timpul, dar nu am gresit deloc.

| MenInShadow a răspuns:

Gandesc si cu inima si cu sufletul, atunci cand cred eu ca este momentul. Sa luam un exemplu.
Ai in fata ta, un infractor, care a jefuit 3 banci, si a batut 10 oameni de i-a bagat in spital.Si tu poti alege, sa fie executat sau sa fie dus intr-un centru unde sa fie readus pe calea buna. Si acum, nu ne gandim "este rau sa facem asta", sa gandim ca niste robiti.
Daca ar fi sa ne luam dupa ce ne spune creierul, dupa ratiune, am zice "executat". Dc? Ne-am gandii cate rele a facut acel infractor si ca merita pedepsit, asa ca am alege imediat executia.
Dar daca ne gandim cu inima, ne dam seama, ca totusi este si el un om, si merita si el o a 2 a sansa, nu conteaza ce a facut inainte, si, poate, daca ii oferim aceasta mica sansa, acel om se poate "indrepta" si chiar face ceva bun pentru tara sau pc multi oameni.
Asta consider eu ca fiind direfenta dintre sentimente si ratiune
Dar si ratiunea e buna, sentimentele fiind gresite in unele momente. Ca si proverbul ala"Pe cine nu lasi sa moara nu te lasa sa traiesti". Esti cu un bataus, si ala e jos la pamant si te roaga "nu ma lovi te rog". Daca ar fi sa gandesti cu sentimentele normal ca nu il lovesti, si atunci ce face acel bataus? evident iti da el una sa nu te mai scoli de jos, insa daca te gandeai fara sentimente, ii dadeai una si asa il invatati minte.
Cred ca astea 2 trebuie folosite fiecare in anumite momente

| Whiff a răspuns:

Din cauza ratiunii nu prea ai cum sa gresesti. Si m`am inselat doar cand am simtit.

| PurityBecameBlasfemy a răspuns:

Uneori nu simtit cum trebuie si atunci ajungem sa gresim.insa invatam.pe parcurs.sentimentele deseori te aduc pe o cale proasta insa ratiunea te duce departe de orice simtire...trebuie aleasa calea de mijloc(sa ne dam seama cand e bine sa ne folosim de ratiune si cand de simtire)

anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

Ratiune si sentimente toata lumea are, pentru ratiune conteaza cel mai mult logica iar pentru sentimente instinctul, cind simti ca instictul te "minte" intervine sau trebuie sa intervina logica

| aditza_4547 a răspuns:

Da eu am fost inselata m-am simtit rau, umilita, tradata dar mi am dat seama ca el a gresit si daca m-a inselat nu merita sa sufer pentru el si am mers mai departe fara sa ma mai gandesc la trecut
Asa ar trebui sa faca toti cei ce sufera din dragoste happy

Întrebări similare