| Riot181 a întrebat:

Aici e partea unui script pentru un clip pe Youtube.
Ce parere aveţi? Sincer!
Tu ești singurul responsabil pentru eşecurile şi neajunsurile din viaţa ta!
Responsabilitate - un termen şi un stil de viaţă care poate băga într-o mică sau mare măsură teama şi neîncredere în noi, dar ceea ce reprezintă în esenţă este total opusul.
Și tocmai neîncrederea și toate urmările ei  raportate la tine însuţi vor avea urmări negative asupra lumii tale interioare şi vor curge în lumea exterioară având rezultate neplăcute,  toate acestea fiind produsul iresponsabilitătii.
O persoană iresponsabilă nu îşi poate da seama de însemnatatea faptelor pe care la săvârșește și de urmările acestora ori nu este capabilă să îşi dirijeze în mod normal acţiunile.
De unde pleacă iresponsabilitatea și care este rădacina acesteia?  Cel mai vag şi concret răspuns este trrcutul nostru,  mai exact perioada copilariei și mediul în care am fost crescuţi cu educaţie şi influenţă legată de părinţi si profesori.
Aceste cauza sub formă de scuză le-am auzit cel mai des pentru justificarea eşecurilor,  neajunsurilor în viață dar şi a refuzului, stagnării si negării în faţa dezvoltării personale.

8 răspunsuri:
| RxTx a răspuns:

Ce ea asta reclama ascunsa?

| GabiDumitrescu a răspuns:

Google translate cumva? E un discurs absolut sforaitor.

| LPCTSTR a răspuns:

"Tu ești singurul responsabil pentru eşecurile şi neajunsurile din viaţa ta!"
Daca tot o dam pe generalizare, uite un scenariu:
Esti copil de 10 ani, familia este saraca-lipita, abia ai mancare pe masa.
Cu ce este de vina copilul de 10 ani de neajunsurile din familie? Esti responsabil, chipurile, de esecuri si neajunsuri... pana la ce standard?

| Riot181 explică (pentru LPCTSTR):

E doar o parte din ce am scris. Nu am pus problema in felul acesta ^^
Ideea e ca ca parintii sunt responsabili de noi până ce facem 18 ani. De aici mai departe doar de noi depinde cum ne raportăm la lume.

| sabin89 a răspuns (pentru Riot181):

"De aici mai departe doar de noi depinde cum ne raportăm la lume."
Nu e chiar aşa. Unul care a fost bătut în cap de părinte timp de 18 ani va fi un bătut în cap şi după 18 ani. Trebuie să treacă mult timp până să se vindece traumele; şi nici nu e chiar sigur că se vor vindeca.

| bornsinner a răspuns (pentru LPCTSTR):

Tipul asta de mesaje despre responsabilitate (sau personal responsibility) se refera strict la factorii pe care ii POTI TU controla, la cei interiori de obicei. De exemplu, doar tu poti controla cum vezi lumea, ce obiceiuri ai, ce carti citesti, cu ce oameni te imprietenesti, ce mananci etc. Iar atunci cand apar consecintele asupra a ceea ce ai facut in trecut (ex: in trecut ai fost sedentar, alcoolist si ai mancat mizerii, iar azi esti supraponderal, depresiv si singur), trebuie sa ti le asumi.

In schimb, nu poti controla factorii externi si sa te invinovatesti personal pentru conflicte intre natii, topirea ghetarilor si altele de genul.

| Riot181 explică (pentru bornsinner):

Exaaaaact. Mă bucur că măcar 1 persoană a prins idee a ceea ce am vrut să zic.

| NietzscheFrumosSiDesteptSunt a răspuns:

Like pentru faptul ca asculti black metal.