Daca viata fizica era conceputa fara notiunea de socializare am fi trait cu totii pe terenul nostru pustiu, dar cum nu e cazul, trebuie sa credem si sa investim in alti oameni.
Inteleptul nu a reusit sa inteleaga ca totul este de neinteles, ci a reusit sa inteleaga faptul ca nu totul trebuie sa fie inteles. Parerea mea.
Sa-mi traiesc viata pentru altii? Suna cam aiurea pentru marele Einstein.Si-atunci,viata mea, cine o traieste?
Al doilea citat este o aberatie si mai mare. Daca ¨totul¨ este de neinteles pentru el, inseamna ca e retardat mintal.Scurt.
S-o zicem p´aia dreapta.Pana si pisica isi ingroapa rahatul. A inteles ea ceva de la bunele maniere, nu?
Aleg a 2-a afirmatie. :]
Un om nu poate intelege totul, si chiar ce intelege nu ii este clar.
Sa iti dau un exemplu, culorile. :]
Pare ca le intelegi, un amestec intre rosu si galben =>portocaliu.
Dar culorile sunt doar niste reflxii ale luminii compuse din sute de mi de particule diferite.
Raspunsul meu este doar o simpla parere dar sper sa iti fiu de ajutor.
Bafta! :]
Mereu exista o cale de mijloc. Cel care spune ca stie totul, nu stie de fapt nimic. Einstein a fost un geniu cu o mare implactie la evolutia stiintifica pe care nu multi sunt in stare sa o perceapa. El a trait intru totul pentru omenire. Si-a dedicat viata pentru evolutie. Cred ca era cel mai potrivit pentru a spune:"Viata pe care o traim pentru altii este o viata ce merita traita". Sunt aproape sigur ca la asta s-a referit(parere personala).
Bafta!
Pai asta e toata filosofia vietii, sa traiesti pentru ceilalti; altfel nu vad de ce am mai trai in societate, am fi ramas fiecare cu pestera lui. cat despre cel de-al 2 citat ii dau dreptate lui @mihaibrasov.
Daca stam prea mult sa analizam viata oricum o vom irosi pana la urma fara sa intelegem prea multe din ea...
In general oamenii sunt fiinte egoiste. Daca este bine sau rau sa iti concentrezi intreg interesul pe propria persoana ramane o dilema pentru mine. Cred totusi ca merita mai mult a trai pentru altii...
Aleg primul citat. Face referire la dragostea pe care fiecare dintre noi ar trebui sa o aiba fata de aproapele.Gandeste-te doar daca fiecare dintre noi s-ar gandi la binele celui de langa el ce viata minunata ar avea fiecare.Sunt de acord cu afirmatia sa pe deplin. E greu sa fi altruist fiindca oamenii au dendinta de a nu percepe prea bine bunatatea oferita pe gratis fata de ceilalti asa ca ai putea fi catalogat sau luat de prost.
Despre al doilea citat l-as putea contrazice pe Albert desi are si el partea lui de adevar si zic asta pentru ca toata lumea pare a fi un mister de nedeslusit.Cum de a aparut Pamantul? Doar din Big-Bang? Cum de s-au facut animalele? Cum de a picat "intamplator" omul in climatul de care avea el atata nevoie si nu a fost lipsit de hrana, aer caldura excesiva etc? Pare un mister de neinteles dar totul, zic eu, se rezma la credinta, la religie.Sunt multe de spus de argumentat si contra-argumentat dar mi-ar lua pagini sa insir toate ideile si conceptiile privitoare la aceste doua subiecte.
,, O viata traita pentru altii este o viata ce merita traita.''Asta ma duce cu gandul la faptul ca Einstein a cam facut asta, oarecum, si-a petrecut viata cercetand fizica. Un om cand descopera ceva reinovator pentru oameni, ceva util, lumea e multumita, asa-i? Asa unii isi castiga respect, devin cunoscuti si oamenii le sunt recunoscatori. Unii dintre noi isi sacrifica viata pentru cineva/ceva fie cariera, familie, viata persoanala, normal ca primeste sadisfactii. Un medic cand salveaza o viata, oare nu e fericit in adancul sufletului sau stiind ca a realizat ceva: A SALVAT VIATA UNUI OM, UN LUCRU EXTREM DE MARE.De aceea o viata traita pentru altii merita traita! In sufletul tau cand simti sadisfactia ca faci bine unui om nu mai conteaza ca e greu, tocmai acea sadisfactie te face sa continui. Sper ca l-am gandit bine.
Avea dreptate si nenea asta. Uite el daca si-a pus viata in slujba umanitatii "traieste" si acum.Aici s-a referit mai mult la faptul ca oricit ai face numai pentru tine o sa dispara totul odata cu tine, pe cind daca traiesti pentru altii or sa-ti duca numele din generatie in generatie.Al doilea citat se refera la prostia umana, adeca atunci cind omul spune ca a inteles si claseaza lucru respectiv uitind ca putem intelege mereu cite ceva.Asadar ala care "intelege ca totul e de neinteles"va avea mereu calea deschisa spre intelegere.
Nu stiu la ce s-a referit cu exactitate Einstein, dar primul lucru care mi-a venit in minte citind afirmatia sa a fost ca : multi oameni se plang de viata pe care o au, de greutatile sale, sunt nemultumiti, sunt acri si se isca certurile, si firesc de posibilitatile limitate. Daca ar vedea viata asa cum este ea adica. cu progrese si de asemenea regrese li s-ar parea totul mai limpede. Un om "normal" nu este niciodata multumit de ceea ce i-a fost oferit, el mereu incearca sa gaseasca mici defecte la orice lucru. In viata de zi cu zi, alti oameni mai "amarati" si-ar dori sa aiba viata aceluia care se plange zilnic si e nemultumit. Alti oameni se bucura de ceea ce li se ofera si inteleg mai bine aceasta pendulare a lucrurilor " azi e bine maine e rau poimaine e bine " si incerca sa se multumeasca si sufleteste, bineinteles, slavindu-L pe Dumnezeu. Toate caiile lumii duc spre divinitate.
RAY întreabă:
AirănMeidăn întreabă:
anonim_4396 întreabă: