Asa se spunea si cand nu s-a mai folosit tocul cu cerneala, stiloul si le-am inlocuit cu calculatorul ca o sa fim analfabeti si vai, vai dar lumea a avansat mai rapid. Oricum pentru fiecare era tehnologica interactiunea va fi specifica momentului. Pe vremea lui pazvante Chorul posibilitatea de a interactiona cu cineva cunoscut mai din departare atunci cand aveai ocazia sa te intalnesti, acum o poti face in secunda doi.
Se vede ca omul a fost mai mult decat un geniu.
Are dreptate, asta se intampla si promoveaza in zilele noastre.
Deja se întâmplă; privește în jur câți preferă socializarea virtuală și câți își mai fac timp pentru adevărații prieteni.
E mult mai comod acest mod și chiar are dreptate nea' Albert.
Oricum, ăsta e trendul și e greu pentru cei care sunt cel mai vizați, adică tinerii, să se opună.
„...technology will surpass our human interaction".
Se intampla chiar acum.
Nu stiu de tine insa eu una "ador" acest proverb, pe cat de adevarat pe atat de dureros:
„Zambeste, maine va fi mai rau!".
Incerc sa-mi imaginez o lume in care tot ceea ce are componente electronice nu mai functioneaza. Acea lume ar avea alti leader-i decat cea in care traim. Varful ierarhiei sociale l-ar constitui agricultorii, pentru ca au posibilitatea, chiar cu mijloace rudimentare, sa produca hrana, apa, imbracaminte etc. Nu vad cum noi ceilalti am avea acces la aceste resurse, fara tehnologia care ne face sa castigam bani, nu produse. In acea lume, bietele bancnote ar valora doar cat sa te stergi cu ele...
Nu neaparat "idiots", dar tehnologia (si mai ales retelele de socializare) ne alieneaza. De ce sa facem eforturi in a discuta cu cineva fata in fata cand putem folosi ultimele aplicatii, retele de socializare etc?
Vizitiul întreabă: