Mark Twain-Aventurile lui Tom Sawyer, Aventurile lui Huckleberry Finn, Prinţ şi cerşetor, Un yankeu la curtea regelui Arthur, Hector Malot-Singur pe lume, Michael Ende-Poveste fără sfârşit, Harriet Beecher-Stowe-Coliba unchiului Tom, Eugene Sue-Misterele Parisului, Victor Hugo-Oamenii mării, Mizerabilii, Wilkie Collins-Piatra lunii, Jules Verne-20 000 de leghe sub mări, Insula misterioasă, Copiii căpitanului Grant, Doi ani de vacanţă, 5 săptămâni în balon, Karl May-Winnetou, Old Surehand, Comoara din lacul de argint, Testamentul incaşului, Rafael Sabatini-Odiseea căpitanului Blood, Fenimore Cooper-Ultimul mohican, Al. Dumas-Cei trei muşchetari, După 20 de ani, Cei patruzeci şi cinci, Doamna de Monsoreau, Regina Margot, Theophile Gautier-Căpitanul Fracasse, Paul Feval-Cocoşatul, Paul Feval-fiul-Fiul lui d´Artagnan, Maurice Druon-Regii blestemaţi, Michel Zevaco-Cavalerii Pardaillan, Fausta, Fausta învinsă, Epopeea dragostei, Pardaillan şi Fausta, Mayne Reid-Călăreţul fără cap, Ioan Dan-Cavalerii, Taina cavalerilor, Cavalerii Ordinului Basarab, Curierul secret, ori, dacă vrei ceva mai nou CS Lewis-Cronicile din Narnia, Maureen Johnson-13 plicuri albastre, Caroline Pitcher-Prăjitura de la ora 11, Băiatul şaman, Hilary McKay-Îngerul lui Saffy, Anna Dale-Şoptindu-le vrăjitoarelor, Gary Kilworth-Attica, Katherine Paterson-Punte spre Terabithia, Carl Hiaasen-Bufniţa, Louis Sachar-Secretul din Lacul Verde, Angie Sage-seria Septimus Heap, Sophie Audoin-Mamikonian-seria Tara Duncan, E Rose Sabin-seria Şcoala de vrăjitorie, Alan Gibbons-trilogia Legendeer, V M Jones-seria Karazan, Anne Brashares-Pantalonii călători, A doua vară a pantalonilor călători, Fete în blugi, Mereu în albastru
Victor Hugo-Oamenii mării, Mizerabilii dar eu as incepe (la virsta ta) cu :Jules Verne-20 000 de leghe sub mări, Insula misterioasă, Copiii căpitanului Grant, Doi ani de vacanţă
Eu am 12 ani, si am citit toate cartile din colectia twilight.am plans la toate cele patru
Mizerabilii e scrisa de Victor Hugo...Si DA, iti recomand si eu acea carte(are 3 volume de cate 500 de pag aproximativ), da merita citita crede-ma, e o poveste foarte frumoasa... Spor la citit!
Iti recomand sa citesti Frank Herbert - Dune ...toate partile ...si daca nu ai cartile. dai un pm si ti le trimit pe mess le-am scos de pe net