| SaveTheNature a întrebat:

Am 2 intrebari:
1 De ce avem ratiune?(cauza si motivul)
2 De ce traim?( de ce existam).
Dau si funda pentru un raspuns inteligent, rationalhappy

Răspuns Câştigător
anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

Daca nu a fost "insamantata", ratiunea, in forma ei primara a fost un accident genetic.Cel putin asa spun (partea cu accidentul), unii care se pricep.Depinde ce intelegi tu prin traim. Daca intelegi ca suntem vii (si aici apare intrebarea ce intelegi prin viu), atunci raspunsul este simplu:ne-am nascut vii si am avut conditii sa mentinem viul.

| SaveTheNature explică (pentru anonim_4396):

Tu macar ai inteles intrebarea spre deosebire de altii.

15 răspunsuri:
| Alphawolf a răspuns:

1. Pentru ca am dobandit-o din dorinta si instictul de supravietuire. Viata ne baga in concurs, iar in acest concurs pentru a supravietui sau a ocupa o pozitie buna avem nevoie de calitati si ratiune. Cred ca egoismul este principala cauza a ratiunii.
2. Aici parerile sunt impartite. Multi cred, probabil majoritatea, ca existenta noastra are un scop hotarat de un creator. In ceea ce ma priveste, intrebarea "De ce existam?" nu-si are rostul. Existam din pura intamplare. Conditiile produce viata, iar viata ne ofera dorinta de a exista.

| WR104 a răspuns:

1.Suntem extrateresti.
2.Ca sa murim.

| SaveTheNature explică:

La punctul 1 am primit cateva raspunsuri cat de cat satisfacatoare.
La intrebarea a 2- s-a raspuns ca la gradinita. Imi pare rau inca nu dau funda.
Suntem la stiinta si filozofie, nu la benzi desenate.

| andrei a răspuns:

De acord cu Cioran.

| BeyondTheDarkSun a răspuns:

1.
si
2.
Evolutie.

| Ancutss30 a răspuns:

1)Avem ratiune pentru a realiza lucrurile pe care le facem.Sa ne dam seama de ceea ce facem, de ceea ce se intampla in jurul nostru.
2)Traim pentru ca trebuie.

| DeyCj a răspuns:

Datorită evoluției noaste am devenit raționali unii din noi, nu toți.
Fiecare are un scop și o menire pentru care trăiește.Care este ea însuși el trebuie să o descopere.
Succes

| RAY a răspuns:

1 ca sasi spun ceva sasi dau un exemplu noi avem niste gene care stau ascunse ele in functie de mediu se activeaza exact ca in cazul cainilor, stramosi nostri baza lor era munca cu mintea mai mult decat cea cu fizicul si uite am evoluat trasatra asta care in prezent e unica speciei noastre

2 traim pentru ca ne-am nascut si am crescut, cred ca fiecare traieste, exista pentru ceva, pana la urma o viata avem de ce sa nu o traim?

| Mădă0611 a răspuns:

1. Evolutie. Oamenii au inceput sa traiasca in grupuri, au dezvoltat sentimente si de la sentimente la ratiune e doar o aruncatura de bat, asta cred eu.
2. Pentru ca exista atomi big grin

anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

1. Pentru ca ADN-ul nostru contine gene extraterestre.
2. Ca sa evoluam si ca sa murim.

| radu75 a răspuns:

Spun la fel...sa evoluam si am dovedit asta de mii de ani asta facem... evoluam!

| vrelian a răspuns:

1.probabil mostenim asta de undeva de la cineva.chestia cu evolutia nu sta in picioare nu are suport asa 100%.
2.traim pentru ca sintem urmasii unora de la pct 1.ar trebuie sa ii intrebam pe ei cum si de unde vin.dar cum EI nu mai sint nu prea mai avem pe cine ingtreba.iar sa aflam asa noi singuri cred ca o sa ne ia ceva timp.nu stiu cit dar probabil un milion sa zic.asta daca nu disparem pina atunci.

| Kosmin19 a răspuns:

Ca sa existam laughing

| MagicalUnicorn a răspuns:

2. Traim si avem o viata pentru ca asta ne este soarta si pentru asta am fost creeati.
1. Avem ratiune pentru a ne descurca in viata.