| Dema a întrebat:

Am 2 intrebari si as vrea sa luati asta in serios:
1) "Calcind din neatentie o sopirla, ati observat cum ea isi lasa "benevol" coada? Cum credeti, de ce? "
2) De ce pisica, la aparitia cinelui, isi zbirleste parul? Ce vrea sa sugereze pozitia luata de pisica?

O ajut pe sora mea mai mica la biologie (e clasa 9-a ) si as vrea sa citesc si alte pareri. Va rog mult imi trebuie urgent...

Răspuns Câştigător
| florin1979 a răspuns:

1) soparla isi lasa coada ca sa scape de atacul pradatorului. coada lasata misca, iar pradatorul e ocupat sa "omoare"coada, iar soparla fuge.
2)pisica isi sbarleste parul se arcuiste se incordeaza ca sa para mai mare si mai agresiva, e tot o aparare importriva unui pradator, agresor

8 răspunsuri:
| Klepto a răspuns:

1.Am calcat si eu o soparla pe coada, ea s-a tupilat sub o piatra si ma injura vizual(mi-a aratat gheara din mijloc), coada a continuat sa se miste de nebuna, am stat 2 ore si tot se misca, atunci am devenit convins ca exista mancarici in fund, dar m-am inselat amarnic, soparla aia avea puteri telekinetice si ea si-a facut coada sa danseze ca sa aiba ea timp sa se pise in berea mea si sa-mi faca gauri in pantaloni fix in zona intima.
Oare de ce-si lasa coada? Sa scape de pradatori si ca ii darnica, pe conceptul "nu m-ai prins pe mine, dar iti las un cadou de consolare, chestia pe unde ma cac eu, pofta buna".
2.Sa se faca mai mare, mai impunatoare, in loc sa poarte o costumatie reflectorizanta pe care scrie cu litere mari din neon, f*ck off!
Marimea conteaza, leul care are penisul mic, trebuie sa aiba un raget pe masura.Cu cat spatele este mai ridicat, cu atat este mai impunatoare si fioaroasa, ca si un paun.

| Dmesss a răspuns:

1) Soparla lasa coada amanet.
2) Pisica face asa la misto.

| PinkPanther a răspuns:

1. din instinct de autoconservare. Soparlei ii creste coada la loc, asa ca prefera sa si-o rupa si sa o lase in urma decat sa moara.
2. Pisica si cainele sunt dusmani naturali, chiar daca exista cazuri in care se inteleg chiar foarte bine, acea pisica se intelege bine doar cu respectivul caine si viceversa. Deci cand vede un caine necunoscut e pregartita sa se apere. Treaba cu zburlitul parului il face din instinct ca sa para mai mare si indica fapul ca e precatitat e atac, e un avertisment.

| FireLollipop사람에게 a răspuns:

Pai din cate stiu eu la prima intrebare raspunsul este:acest comportament la soparla se cheama comportament de aparare si nu neaparat sa o calci ajunge cat sa o iei de coada(ea vrea sa scape de atacator creand cum sa zic eu o diversiune ceva de genul)
raspunsul la a doua intrebare este:pai in general cainele este dusmanul pisicii zbarlindu-si parul pisica exprima frica de obicei enervandu-se...cred ca asa e... sper ca te-am ajutatbig grin

anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

Soparla isi lasa coada fiindca este o adaptare la mediu, si, pradatori o prind de coada, si ca sa se salveze si ea.si.o lasa acolo, coada aia nu miscalaughing)
pisica se zbarleste ca sa para mai mare si sa sperie cainele, eventual mai si scuipa

| Mihaela111 a răspuns:

Cred ca pisica isi zbirleste parul si scoate sunete de amentintare ca sa sperie cainele si sa il determine sa stea departe de ea. Nu toti cainii urasc pisicile dar pisicile au o memorie foarte buna si daca au avut un incident neplacut cu un caine incepe sa se teama de orice animal din acea specie. Sper ca te-am ajutat

| IonutPutinica a răspuns:

Pisica spune ca nu vrea companie happy

| aurora213 a răspuns:

2) pozitia luata de pisica inseamna ca e speriata