| Sawarekh a întrebat:

Am auzit ca mierea ar fi mai sanatoasa decat zaharul, nu?

Dar in acelasi timp cum ca ar avea mai multe calorii.
Deci pana la urma care din cele doua ar fi recomandat sa consumam?

Răspuns Câştigător
Răspuns utilizator avertizat
8 răspunsuri:
suntserios
| suntserios a răspuns:

Eu cred ca ai auzit gresit
Mierea are mai putine calorii.
Si mierea nu e produs procesat cum e zaharul.
E mai sanatoasa din toate punctele de vedere

| AmandinaDragan a răspuns:

Mierea.

| johnnny123 a răspuns:

Mierea are un indice glicemic mai mic decât zahărul, și în plus conține vitamine, minerale, antioxidanți, etc. Deci este în mod evident mai sănătoasă.

Bula
| Bula a răspuns:

Mierea este "procesata" de albine si este folosita ca indulcitor si medicament, de mii de ani.

Omul a inventat zaharul din cauza ca a fost cantitate insuficienta (si scumpa) miere de albine. Zaharul este procesat din plante.

| sammie a răspuns:

Mierea. Este naturală și are mai puțin zahăr. Deci mierea.

| Furnicuta000 a răspuns:

Mierea e sanatoasa dar nu inseamna ca ingrasa mai putin decat zaharul sau ca nu creste glicemia. Totusi e mai dulce si nu o sa simti nevoia sa mananci cantitate foarte mare, deci daca nu faci excese chiar e recomandat sa mananci miere.
Dar problema e ca nu stiu unde se mai gaseste miere naturala. Daca si apicultorii au inceput sa le dea la albine sirop de zahar ca sa faca miere contrafacuta...iti dai seama ca la magazin nu ai nicio sansa sa gasesti miere naturala.

| Frank51 a răspuns:

Prea multe povesti din folclor precum mierea este sănătoasă, într-adevăr are ceva vitamine minerale antioxidanți, dar nu mai mult decât o felie de banană.

Faptul că oamenii nu pot distinge 2 alimente atât de simple care au la bază același compus organic(zaharidă), mai neliniștește teribil.

| darrio2007 a răspuns:

Mierea, normal.

Întrebări similare