| DarkShina5566 a întrebat:

Am auzit ca oamenii isi folosesc doar 10% din creier. Ce ar trebui sa facem sa il folosim mai mult?

Răspuns Câştigător
| Trebla a răspuns:

Noi oamenii suntem foarte inteligenti si capabili de lucruri extraordinare. Dar suntem de doua feluri:cei care invata si cei care nu invata.
Dar uneori este nevoie sa inveti spiritual. Adica sa iti antrenezi corpul si mintea, nu neaparat prin citit sau exercitii de mate.
De exemplu:budistii (sau oamenii aceia care practica tot felul de Karate din Thailanda) se antreneaza, de exemplu, 10 ani ca apoi sa poata stinge o flacara (la 1 metru distanta de ei) fara sa o atinga. Adica doar prin forta si concentrare.
Tocmai ce am vazur pe History mi se pare un budist care poate trece UN AC printr-o sticla groasa de 3-4 cm.
El a spus ca ia trebuit vreo 12 ani pana sa reuseasca performanta asta. Tot el a mai spus si ca,, Trebuie sa te concentrezi asupra obiectului, sa iti golesti mintea de orice gand, si sa gandesti pozitiv".
Daca te intereseaza cauta mai multe pe google.

15 răspunsuri:
NOname
| NOname a răspuns:

Faza cu 10% din creier este doar un mit.

"Folosim doar 10% din creier?

Unul dintre cele mai răspândite mituri despre creierul uman este acela că oamenii îl folosesc doar în proporţie de 5%-10%.

Studiile istorice arată că acest mit a fost conceput la sfârşitul secolului al XIX-lea, afirmaţia fiind folosită în diferite broşuri şi reclame ce promiteau potenţialilor clienţi şansa de a folosi părţile neaccesate ale creierului, devenind astfel mai inteligenţi şi mai înţelepţi. Un alt moment cheie în răspândirea acestei credinţe false despre creier îi este atribuit lui Albert Einstein. Legenda spune că un jurnalist l-ar fi întrebat pe omul de ştiinţă care este secretul inteligenţei sale, iar acesta i-ar fi spus că oamenii îşi folosesc doar o mică parte din potenţialul creierului lor, pe când el foloseşte ceva mai mult. Chiar dacă arhivele nu confirmă că acest interviu ar fi avut loc vreodată, legenda sa a permis răspândirea mitului.

Ulterior, această legendă a fost folosită de autorii de cărţi de dezvoltare personală, aceştia promiţând potenţialilor clienţi dezvăluirea unor secrete care să le permită să folosească o parte mai mare din creier. De asemenea, legenda a fost preluată şi de magicieni pentru a explica presupusele lor puteri paranormale.

Succesul acestui mit se datorează parţial dorinţei oamenilor de a depăşi limitele inerente corpului uman. De aceea, el a fost folosit în numeroase campanii publicitare ce au contribuit la rândul lor la răspândirea acestui neadevăr. Nici realizatorii de filme de la Hollywood nu s-au sfiit să apeleze la această legendă, ea stând la baza thrillerului Limitless, în care un medicament-minune permite protagonistului să-şi folosească 100% din creier şi să beneficieze de capacităţi de concentrare şi memorie ieşite din comun.

În ciuda răspândirii mitului, cercetătorii au explicat de câteva decenii că este improbabil să fie adevărat: ţinând cont de faptul că 20% din energia corpului este consumată de creier, e greu de crezut că folosim doar 10% din capacităţile sale. Selecţia naturală ar fi dus la dispariţia fiinţelor care consumă energie ineficient, pentru a alimenta ţesuturi inactive.

Mai mult, cercetările efectuate asupra persoanelor care au suferit vătămări ale creierului (veterani de război şi persoane cu afecţiuni mentale) au arătat că abilităţile şi comportamentul acestora sunt puternic influenţate de traumele suferite, indiferent de zonele afectate din creier.

Progresul ştiinţific realizat în domeniul imagisticii cerebrale a eliminat în totalitate posibilitatea ca acest mit să fie adevărat. Folosind aparate de imagistică prin rezonanţă magnetică funcţională (fMRI), cercetătorii au putut observa că oamenii folosesc mai mult de 10% din creier chiar şi atunci când fac gesturi banale precum strângerea degetelor în pumn. „Imagistica funcţională ne-a arătat că există foarte puţine elemente ale creierului care să nu fie activate la un moment dat", explică profesorul Sophie Scott de la Institutul de Ştiinţe Cognitive din cadrul University College London. Chiar dacă nu folosim toate părţile creierului simultan, imagistica cerebrală a arătat că, de-a lungul unei perioade de 24 de ore, oamenii activează toate zonele creierului.

O afirmaţie mai apropiată de adevăr, spun specialiştii, este aceea că înţelegem doar 10% din modul în care funcţionează creierul."

Sursa: http://www.descopera.ro/......ntea-umana

| Inferno a răspuns:

Ai auzit prost. Omul foloseste creierul in proportie de 98 -99%, din simplul motiv ca daca nu l-ar folosi laintreaga sa capacitate l-ar pierde. Natura ia organismului lucrurile ce nu-i sunt necesare. Acesta e principalul motiv pentru care nu ai sa gasesti o cartita cu aripi.

| Lhurricane a răspuns (pentru Inferno):

Am intalnit atatia oameni prost informati si confuzi ca tine incat deja mie sila sa mai raspund dar o fac sperand ca ajuta pe cineva.

nu folosim mai mult de 12% din CAPACITATEA creierului, la asta se refera toate studiile si autorul postului cum ca oamenii nu folosesc intreaga capacitate a creierului. Da, folosim 100% din el, adica orice parte dar nu la capacitate maxima.

| Biggiesan a răspuns:

Creierul are foarte multi neuroni. Importante sunt variile legaturi intre ei. Necesita antrenament. Oamenii sunt in general orientati catre descoperiri exterioare si mai putin catre descoperirea potentialului lor cerebral.

| OnuOnulică a răspuns:

Să gândim mai des ar fi o soluție.

| sublime89 a răspuns:

Nu esti singura care "aude" asta in ultimul timp, dar nu e adevarat ca ne folosim doar 10% din creier.

| suffarstar a răspuns:

Niciun om normal nu-si foloseste 10 % din creier. Poate 10 % din POTENTIALUL sau, dar nu prea stiu cum se poate dovedi.

anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

Tu intrebi cu speranta ca, dupa ce vei primi unele raspunsuri, sa ai un pas inainte fata de ceilalti care-si folosesc doar 10%.Hm, potential trisor in viata.Nu faci nimic, traiesti cu cat ai si il tii in permanenta intr-o stare alerta. Poate cine stie, o sa oscileze cifra aia candva.

anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

Pai? cum adica mai mult? folosim 10 -15 % tot timpul.tu poti sa-l folosesti 25-din 24? inseamna ca esti iute tare la minte.

Răspuns utilizator avertizat
| Swan39 a răspuns:

E un mit. Mă întreb oare de câte mii de ori va mai fi postată întrebarea asta.

| DumpyDuck a răspuns:

Sa consumam ciocolata mai des laughing)

| PuTTy a răspuns:

De fapt folosim cât avem, din ce am învăţat. laughing

| SierraTomphson a răspuns:

Nu prea stiu, cred ca vom ramane prosti toata viata happy

| Petre_Derscanu_1977 a răspuns:

Contrar opiniei multor oamenii, creierul nu nu functioneaza doar pentru gandire, imaginatie, memorie, etc. Creierul gestioneaza tot ce se intampla in cadrul uriasei masinarii numita "corpul uman".
Asa ca, am putea spune ca doar 10% este alocat gandirii, imaginatiei,...