anonim_4396
| anonim_4396 a întrebat:

Am auzit ca sunt multe melodii traditionale din diferite tari care au fost reinterpretate, de acum mii de ani.
Daca e adevarat, cum au reusit? Ca nu aveai unde sa inregistrezi.

6 răspunsuri:
| dinaprilie a răspuns:

Cu cel mai bun studio de integistrari posibil. CREIERUL UMAN!

| wildthing a răspuns:

Pai uite, cea mai veche forma de punere a muzicii pe note, atestata de izvoare istorice, a fost in Babylon acum 3400 de ani. Pe de alta parte, daca vorbim de muzica mai recenta totusi, se poate tgransmite si prin viu grai, din tata in fiu, etc.

| Iote a răspuns:

"Ca nu aveai unde sa inregistrezi."
Nu aveai sub forma cunoscuta acum. Dar cele mai vechi forme de inregistrare si redare stiute de toata lumea, datează din a doua jumătate a secolului al XIX-lea. (Wikipedia!)
https://ro.wikipedia.org/......lor_sonore
Reproducerea vocii și a sunetelor ambientale a suscitat imaginația scriitorilor și a oamenilor de știință încă din secolul al XVI-lea.

| johnnny123 a răspuns:

Foarte simplu: ori sunt transmise pe cale directa din generatie in generatie, ori sunt pastrate folosind notatii muzicale (cea mai veche forma de notatie muzicala descoperita dateaza din 1400 i.e.n.)

Si nu inteleg de ce esti nedumerit doar de melodiile vechi de mii de ani. Pe vremea lui Mozart, Bach sau Beethoven aveam metode de a face inregistrari?

| Simpatic a răspuns:

S-au transmis prin viu grai

| Zuzu1991 a răspuns:

Lasa-te de sportul asta dude, cica, ca George Enescu s-a dus in nustiuce bodega unde era un taraf celebru, i-a cantat ceva din muzica, clasica, iar taraful ala (nu mai stiu cum se numea) i-a repetat muzica la scripca dupa prima auditie (era CHIAR BUN)

iar tu o dai ca fara inregistrare suntem toti afoni

chiar mi-a venit acru ca cineva nu putea sa conceapa sa aiba muzica in telefon fara streaming, ori telefoanele au capabilitate de iPod de cand au aparut smartphoanele