anonim_4396
| anonim_4396 a întrebat:

Am auzit de multe fete carora le plac baietii cu ochi albastri(eu sunt baiat).
Dar as avea si eu, asa, o intrebare, daca mi se parmite: DACA ESTE ASA, ATUNCI DE CE MAJORITATEA PERSOANELOR AU OCHII CAPRUI?
Adica nu e logic? Femeile aleg parteneri, cu care fac copii si acestia poarta anumite caracteristici ale parintilor(spre exemplu culoarea irisului). Daca femeile ar alege parteneri cu ochi albastrii, "barbatul visurilor lor", atunci de ce pacatele mele majoritatea copiilor, si totodata majoritatea lumii are ochii maro? Adica daca lumea ar ochi caprui(peste 50%), asta inseamna ca majoritatea femeilor se cupleaza cu barbati cu ochi maro, nu? Am dreptate?
P.S. Nu stiu sigur la ce categorie pot pune aceasta intrebare, asa ca scuze daca n-am pus-o la cea corespunzatoare.

10 răspunsuri:
| Adry05 a răspuns:

Pai si daca le plac inseamna automat ca si ajung cu cineva cu ochi albastri?! O zici de parca ar fi egal numarul de persoane cu ochi albastri si ochi caprui. Ca-ti plac e una, da asta nu inseamna ca si ajungi "sa faci copii" cu cineva cu ochi albastri

| RAY a răspuns:

Pentru ca ochii caprui ofera mai multe avantaje ca cei albastri, daca avem ochi caprui majoritatea asta dovedeste ca ochi caprui sunt preferati mai mult de ambele sexe, gena ochilor albastri este una slaba =nu puternica ca cea caprui care se transmite mereu

suntserios
| suntserios a răspuns:

Ochi albastri 5% din barbati
Nu toate femeile vor ochi albastri
Gena nu se transmite obligatoriu
Fara logica intrebarea ta

| anamariarot a răspuns:

Maică-mea are ochii căprui, tata îi are albaștri. Frate-meu are ochii ca ai tatei, eu ca ai mamei. Erau șanse să fie chiar și unul cu ochii verzi.
Dacă unul dintre părinți are ochii albaștri, nu înseamnă că-i va avea și copilul.

| Mclaren12 a răspuns:

Culoarea ochilor? Imagineaza-ti ca exista familii mixe din care au iesit copii mulatri. Unii oameni sunt atat de inconstienti sau ignoranti sau indiferenti sau prosti incat se corcesc exact ca niste caini. Culoarea ochilor nu este nimic. Albii in general erau candva (pe vremea religiilor pagane) blonzi cu ochi albastri dar caracteristica asta s-a cam pierdut aproape complet.

| anonim_4396 explică (pentru Mclaren12):

Pai si oamenii albi cu par negru/saten cu ochi caprui sunt doar o,, corcitura"?

| Mclaren12 a răspuns (pentru anonim_4396):

Buna intrebare. Habar n-am cum au ajuns albii sa aiba par saten sau ochi caprui. Albii tot albi raman, fie cu par blond sau saten. Cand se mixeaza cu negri iese un copil mulatru (maro) iar asta nu este deloc normal. Nici animanele nu se corcesc asa.

| CiupercuțulCrăcănat a răspuns:

Eu nu sunt sigur nici macar ca ar fi trebuit sa pui intrebarea asta...

| ElSueno a răspuns:

Tu nu gandesti prea mult, asa-i?

| IuliaAna23 a răspuns:

Persoanele cu ochi albaștrii provin de la un strămoș de prin Spania de acum aprox 2000 de ani, care a avut o mutație genetică în urma căreia ochii lui au căpătat culoarea albastră. Astfel, caracterul acesta s-a transmis în lumea întreaga, însă ochii căprui au fost de la începutul timpului. Deci, logic, persoanele cu ochi albaștrii\ verzi sunt mai rare. Plus că în trecut oamenii nu își alegeau partenerul în funcție de culoarea ochilor, ci mai mult in funcție de familia acestuia ( părinții alegeau cu cine se căsătorea copilului lor).