"Latenta?" Timp necesar pentru procesarea datelor? E si proverbul ala mai vechi "dupa razboi..." Cand te uiti in urma, detasat de actiune intelegi altfel situatiile. Cand esti strans cu usa presiunea e puternica si actionezi dupa latura mai puternica: teama, dorinta de a scapa, resemnare, disperare, constientizare etc. care iti pot sufoca momentan spiritul analitic. Dar daca ai avut intr-adevar MULTE cumpene reale intre viata si moarte poate ar trebui sa schimbi modul de viata.
Pentru ca doar asa le poti privi in profunzime. Cand traiesti o stare, aceasta te subjuga incat nu te poti vedea decat cu proprii tai ochi. Atunci cand esti liber, cand scapi din stransoare te uiti repede ca sa iti dai seama ce ai trait de fapt. Daca ajungi sa vezi macar o secunda aceea viata din trecut iti poti da seama cum ai voie sa te gandesti la ea pe viitor si in ce mod sa subjugi ceea ce te subjuga pe tine.
@harciog Exact Asta ziceam si eu, sunt momente limita cand actionam "instinctiv". Dar nu neaparat toti la fel. Daca ai fost de 4 ori sau si mai mult pe granita, mie mi se pare destul de mult. Mie siguranta imi ofera un comfort la care n-as renunta usor, dar ii inteleg si pe cei care aleg un gest extrem uneori. Daca ai chef de impartasit o experienta anume intram in detalii Asa discutam teoretic, nu stiu exact circumstantele tale.
Nici nu-ti cere cineva, daca vrei sa traiesti pe limita e alegerea ta. Eu doar atat te sfatuiesc, nu consuma droguri legale ca sunt niste porcarii. 10x pentru fundita dar chiar nu stiu ce sa fac cu ea, oricum m-am scos
In momentul actiunii nu gandesti niciodata ce urmari ar putea avea ea. Dupa aceea, la rece, cum se zice iti dai seama ce se putea intampla sau de ce ai scapat. Sper ca ai tras invataturi din acele cumpene.Sti ca doar pisica are noua vieti, omul, doar una...