| Kagomitza a întrebat:

Am ca tema la biologie sa fac un referat cu titlul "Circuitul materiei in natura", dar sa raspunda in acelasi timp si la intrebarea "De ce ecosistemele se afla mereu in echilibru?". Credeti ca m-ati putea ajuta? Multumesc anticipat.

Răspuns Câştigător
| lilboutique a răspuns:

Uite, iti dau o idee dar tu o dezvolti apoi.

Circuitul materiei in natura cred ca stii ce este. Ecosistemele se afla mereu in echilibru DATORITA circuitului materiei in natura.

Eu sunt clasa a 8a, chiar anul acesta am invatat despre ceea ce intrebi tu. Uite, iti arat ce am eu in caiet.

Formele de existenta ale materiei in ecosistem sunt substanta si energia.

CIRCULATIA SUBSTANTEI
Substanta exista in ecosistem sub doua forme:
-forma anorganica(saruri minerale, apa)
-forma organica(subst. hranitoare)

Aceste doua tipuri de substanta circula in permanenta prin ecosisteme, facand legatura intre biotop si biocenoza.(uite rasp. la intrebarea ta)
Caile de circulatie ale substantei sunt lanturile trofice.

Circulatia energiei in ecosistem
In corpul producatorilorenergia luminoasa provenita de la soare este transformata in energie chimica stocata in substantele organice produse.

Poti sa mai pui ceva legat de categoriile trofice(producatori primari, consumatori, consumatori secundari, consumatori tertiali, descompunatorii), vezi tu. bafta:*

4 răspunsuri:
| Hombre a răspuns:

Nu vrei sa mergem si la scoala in locul tau, nu de altceva, dar daca tot ne iei de fraieri sa-ti facem temele de ce nu?

| georgesur a răspuns:

Cindva exista chiar "circuitul cunostintelor/informatiei dinspre profesor/manual inspre elev.Echilibrul era greu de obtinut!

anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

Nusj

| ruiseg a răspuns:

A8a...aceeasi tema o am. de fapt am avut-o...pe google sunt destul referate.de genul. http://www.google.ro/......tp?/search
Dar ca sa iasa ceva.trebuiesc modificate "pe ici pe colo". Succes!