| ACEofCARDS4 a întrebat:

Am cateva nelamuriri cu privire la sistemul nervos.Am inteles ca atunci cand te arzi sa zicem la un deget se transmite influxul nervos la cortexul pr.somatosenzorial..O nelamurire nelamurire ar fi daca influxul nervos se transmite atunci cand dam comenzi corpului. Spre exemplu eu ma gandesc sa mut o sticla dintr-o parte in alta.Atunci se transmite infl.nervos catre mana ca sa pot sa mut sticla? A doua nelamurire se refera la memorie si invatare.Ce se intampla cand invatam? Fac sinapsa 2 neuroni si cat timp sunt in sinapsa inseamna ca informatia e memorata? Vreau sa imi explicati cat de bine puteti si nu intr-un mod "filozofic" ci cu propriile cuvinte.Multumesc!

Răspuns Câştigător
| Andre00 a răspuns:

Saluthappy..Nu știu prea multe despre creier, dar ador anatomia, și voi încerca să spun cevalaughing..Deci,da,gândurile tale(pentru prima întrebare) au legătură cu toate acțiunile pe care le faci. Întâi gândești ceva, apoi informația se transmite la membrele corpului, acționând în cauză.Eu știu așa:Când înveți, se creează conexiuni între neuroni.Informațiile care nu sunt importante pentru creier oricum le va șterge el singur, pentru a te ajuta la buna funcționare..Nu cred că înseamnă neapărat că informația e memorată la formarea unor conexiuni între neuroni, ci doar că-ți dezvolți capacitatea de memorare și gândire logică. Cam asta cred eu, sper că am zis cât de cât clarlaughing Succes! big grin

1 răspuns:
Răspuns utilizator avertizat