| ACEofCARDS4 a întrebat:

Am cateva nelamuriri cu privire la sistemul nervos.Am inteles ca atunci cand te arzi sa zicem la un deget se transmite influxul nervos la cortexul pr.somatosenzorial..O nelamurire nelamurire ar fi daca influxul nervos se transmite atunci cand dam comenzi corpului. Spre exemplu eu ma gandesc sa mut o sticla dintr-o parte in alta.Atunci se transmite infl.nervos catre mana ca sa pot sa mut sticla? A doua nelamurire se refera la memorie si invatare.Ce se intampla cand invatam? Fac sinapsa 2 neuroni si cat timp sunt in sinapsa inseamna ca informatia e memorata? Vreau sa imi explicati cat de bine puteti si nu intr-un mod "filozofic" ci cu propriile cuvinte.

2 răspunsuri:
| Radu284 a răspuns:

Nu sunt mare 'biologist', dar logic ca influxul nervos se transmite bidirectional. Muschii sunt actionati de nervi, care preiau informatia de la creier. de aia persoanele paralizate nu pot sa se miste, pentru ca muschii lor nu primesc comenzi de la creier.

2. Nu se stie exact cum functioneaza memoria, unde, cum si daca este stocata in creier sau nu. Nu e suficient ca niste neuroni sa se interconecteze ca sa inveti chestii.

| Găbiţu96 a răspuns:

1. Da, ideea care provine din neocortex, generata de centrii dorintei (de a muta sticla) trimit impulsul la neuronii motori si pe calea sistemului extrapiramidal (reteaua de neuroni care permit influxului sa actioneze muschii) iti determina mana sa apuce sticla.

2.Memoria se crede a fi imprastiata in intreg creierul. Nu exista un sediu anume, cum ar fi cel pentru receptorii vizulai. Da pe baza sinapselor neuronii creeaza legaturi, amintiri, iar aceste sinapse se inmultesc pe masura ce traim experiente de viata. Unii ar crede ca de fapt creierul nu este cel care actioneaza, ci prin intermediul aurei energetice, a costiintei imateriale, se trimit impulsuri la el, iar noi oamenii lucram ca o retea web a gandurilor.

Sper ca te-am ajutat cum am putut