| LisaJulie a întrebat:

Am citit mai demult despre o teorie cum ca transfuziile de sange de la persoanele tinere către persoanele mai in varsta pot ajuta omul sa trăiască mai mult! Eu personal nu cred in aceasta teorie pentru ca de ce ar vrea un tip de vreo 80-90 sa mai trăiască daca la varsta asta abia te mai poti tine pe picioare! Dar cum ar fi ca in unele țări ca să scape tinerii de sărăcie sa își doneze sangele persoanelor bogate in schimbul unor sume de bani sau in țări corupte ca Mexic, Columbia sau la noi in Europa Bulgaria după donație, sangele sa meargă de fapt la milionari și nu la persoanele care au nevoie de el! Unele persoane paranoice de asta nu vor sa doneze sange, pentru ca citesc aceste teorii pe internet!

12 răspunsuri:
| Mosotti a răspuns:

Nu merge, ca nu sangele e problema, ci degradarea corpului tot.
Aia e vrajeala ca sangele mai tanar face pe batrani sa traiasaca mai mult sau sa imbatraneasca mai greu.

Sangele doar alimenteaza corpul cu ce trebuie si atat.
Exista niste chestii in noi numiti Telomeri, si acolo scrie de cate ori se regenereaza celulele, cand nu se mai regenereaza, incepe degradarea.
Daca tu modifici acolo numarul, atunci se intampla asta.
La 200 ani arati ca la 50 de ani de ex.

Cum e broasca testoasa, la 190 ani are energie si merge, iar noi...cucu. Aia are inscris "se regenereaza treaba de 20 ori, nu de 9 ca la om sau ca la caine odata".
Sau cainele 16 ani, viteza de imbatranire de aia e data.

Adica sa umbli in gene si sa reprogramezi, ceea ce e SF acum.

| relian a răspuns (pentru Mosotti):

Telomerii is de fapt ceva ambalaj care protejeaza cromozomii sa nu se uzeze, sa nu piarda din informatie.Cind acesti teleomeri se uzeaza, se pierde si infiormatie din cromozomi, ori se detrioreaza, iar cand are loc copierea, atunci se copie ce este nu cea fost, de aia imbatrinim, de aia murim si asa mai departe.
Broasca testoasa la 200 de ani, merge asa cum merge si un batrin la 90 de ani laughing nu te gindi ca aia merge ca si cand ar fi tinara de 15 sau 20 de ani laughing nici pomeneala, orice animal planta, chiar si o piatra se uzeaza, nu mai este cea fost la inceput.
Noi cucu, adica unia, altii merg nau treaba. Oamenii is mai prapaditi ca au si multe defecte, boli, care ne fac sa cum spui tu cucu laughing

Nu trebuie sa maresti numarul la telomeri trebuie sa nu-i lasi sa se uzeze.Ei is ca si capatul unei funii sa-i zic asa, capatul este protejat de ceva clema, sau arzi nitel ca sfoara aia sa nu se destrame, cam aia fac acesti telomeri, protejeaza.
Daca ei is din fabrica slabi vor proteja cit au fost facuti, este ca si orice material, cu cit e mai puternic, mai tare, mai dur cu atit se uzeaza mai greu.
Scuze ca ma bagai in discutie la ce ai spus.ADN este cel care contine informatia, el trebuie protejat sa nu se uzeze, sa nu piarda din informatie, sa nu sufere modificari, este protejat de acesti telomeri.

Restu cu singele este vrajeala, asa cum ai spus si tu, celulele sangvine traieasc doar cateva luni, dupa is inlocuite cu altele fabricate de organism.
de fapt tot organismul se regenereaza, mai piutin unele celule din creier.

| Mosotti a răspuns (pentru relian):

F bine ca ai raspuns, chiar ma bucur, nu e problema, e nevoie de orice parere, eu vazusem in documentare asta cu telomerii cum ca acolo e scris nr de regenerare al celulelor, de aia am dat varianta asta.
Nu discut doar cu persoana in cauza la nici un subiect, poate veni oricine sa discute pe tema aia.

Si uzura aia la adn si la ce o fi, tot din genetica vine, ca depinde de material, de conditii, de rezistenta, si proiectul acestora tot in gene sta.

Broasca aia o merge la 200 ani ca la 90, dar nu la 90 de ani merge asa!
Vezi? La ea se uzeaza chestia mai greu.
Nu am zis ca nu se uzeaza, dar la ea se uzeaza mai greu, la noi mai repede, la caini mult mai repede.
Deci undeva e o chestie ce regleaza viteza uzurii.

Acolo trebuie umblat.

Nu se regenereaza neuronii din creier, nu stiu alte celule, poate alea da. De ce nu se regenereaza si aia nu stiu, adica de ce in adn scrie asa.
Se regenereaza tot in afara de neuroni, dar tocmai ca undeva se blocheaza nr de regenerari, ca altfel nu ai mai imbatrani.

Nu chiar tot, si altele nu se regenereaza, de ex celulele insulinice din pancreas, si altele.

| relian a răspuns (pentru Mosotti):

Acu numa ce am citit despre un animal care are capacitate de asi rfegenera si creierul laughing daca se intipla ceva.Nu mai tine minte cea fost inainte, dar isi regenereaza mai orice daca se intampla sa piarda ceva, ori sa aiba ceva accident.
Unia o studiaza, zice ca poate poate afla ceva laughing Isi pierde un picior nu-i bai, imediat apare altul la loc.Am uitat cum ii zice animalului astuia, dar traieste numa prin Mexic, undeva prin zona capitalei doar.
Da materialul din care este facut acei telomeri probabil se uzeaza mai rapid, sau mai greu, asa cum spui.De ce? Pt ca asa au fost fabricati laughing no fi avut materiale bune sa puna la toate animalele laughing zic si eu, banui ca tine de momentul cand acele organisme au aparut, in ce conditii si cine stie ce alte chestii ce au fost implicate, toate astea pot face ca materialul sa fie mai slab ori mai tare.

Exact ca si la ce fabrica omu, daca folosesti matwerie prima de calitate, daca ai masinarii bune, o sa iasa un produs mai bun, asa poate so fi intimplat si cu chestiile astea.

Referitor la creier banui cu cit este mai complicat, mai mare cu atit e mai greu sa se regenereze, avand in vedere ca informatia trebuie copiata si dusa mai departe cu tot cu cei inregistrat acolo.
Bine ar putea sa se regenerexe pe riond, dar daca e complex, daca executa multe functii cine stie.
Daca natura na gasit o cale atunci sa le faca sa se regenereze sintem asa cum am aparut.

Sa facem noi ceva, sa imbunatatim, slabe sanse, pentru ca este vorba de niveluri f mici, sa le zicem asa, adic a la nivel microscopic, iar sa umblam acolo cam greu, nici nu stim deocamdata ce piese sunt, cu functioneaza, asta in amanunt.

Ce se stie e asa pe deasupra, chestii generale, cine stie cand om ajunge sa le stim, daca ma ajunge vreodata, apoi sa le mai si manevram.

ADN normal se replica cit timp organismul functioneaza, deci nu ar fi problema.Doar ca in cazul in care ADN asta se degradeaza ca nu mai este protejat, ne ducem de suflet laughing

Pina la urma nimic in Universul asta nu-i pentru totdeauna, pana si materia se transforma in altceva, asa ca si noi oamenii ajungem pamint de flori cum spun unia laughing

Asta e, cam trist ca nu apucam noi zilele alea cand omenirea o sa gfaca minuni.Or sa fie aia din viitor poate ceva mai happy decat noi, noi la rindul nostru sintem mai bine decat cei de acum cateva mii de ani in urma.

Asta e viata, traim asa cum am aparut.

| relian a răspuns:

Singele fiind strain, chiar daca este acceptat de organism, dupa un timp este eliminat, adica celulele sangvine mor, maxim vreo 4 luni si deja vor fi inlocuite cu altele produse de corpul tau. Te ajuta doar pe moment daca pierzi sange, organismul nu poate produce rapid, asa ca ajuti, ce ai auzit is povesti.

| ioana748 a răspuns:

Da, le este frica de moarte. Dar ce crezi? Cu toti banii lor tot acolo vor merge.
Cred ca se oftica...ca au bani pentru zece vieti.
Dar au uitat sa o traiasca pe asta si este cam tarziu.
Disperați inutil. Nu as vrea sa fiu in locul lor o secundă.
Sa fie la ei acolo.

| LisaJulie explică (pentru ioana748):

Eu personal nu cred ca miliardarii fac asta, nu cred ca s-ar da banii lor prețioși doar pentru o teorie falsa

| ioana748 a răspuns (pentru LisaJulie):

Ba da, platesc scump pentru tot felul de iluzii.
https://www.digi24.ro/......ar-2358917

| doctorandus a răspuns (pentru ioana748):

De fapt este escrocherie medicala.

| ioana748 a răspuns (pentru doctorandus):

De acord cu tine.
De ce sa nu profite de frica de moarte a fraierilor cu bani.

| MistarGoGu a răspuns:

Din vanzarea de organe se fac × 200 mai multi bani fata de chestia asta cu sângele! Aia cu buzunarele mucegaite de $$$ baga miliarde prin fundații care fac cercetări de reducere a imbatranirii!
Femei din tari africane sau din Asia isi vand ovule si acceptată sa devină mame surogat *( purtătoare de copii ) pentru câteva mii de $ in schimb persoane din USA sau Europa de Vest plătesc catre agentii + 50.000 € sau $ pentru tratamente si mama surogat!
Industria neagră a tratamentelor medicale *( transplanturi ) depăseste anual 3 miliarde $ in TOATA lumea!

| MistarGoGu a răspuns:

Mariana Van Zeller este o jurnalista de investigații care se infiltreaza in retele de crimă organizata din diverse domenii : droguri, arme, trafic de minori si persoane inclusiv traficanți de organe! Găsesti pe YT documentare referitor la trafic de organe in Mexic spre SUA!