| amytzzu2000 a întrebat:

Am citit o revista de la terra magazin si a spus cape 17 martie 2013 ziua va fi egala cu noaptea, cum adica? fundita

14 răspunsuri:
suntserios
| suntserios a răspuns:

Pai nu inteleg ce e asa de greu de priceput. tu nu ai observat niciodata da in anume perioade ale anului se intuneca mai devreme si in altele mai tarziu? nu e normal sa fie o zi cand tranzitia asta va face ca perioada de lumina sa fie egala cu cea de intuneri?

| amytzzu2000 explică (pentru suntserios):

Pai am prea multe pe cap si nu am fost chiar asa de atenta la propozitia cu ''ziua va fi egala cu noaptea''

| suntserios a răspuns (pentru amytzzu2000):

Nu are nicio logica ce spui. ai nevoie de concentrare speciala sa intelegi o propozitie din 6 cuvinte?

| alexs99 a răspuns:

''Ziua va fi egala cu noaptea'' inseamna ca ziua, la fel ca noaptea va avea 12 ore.

| suffarstar a răspuns:

Tu nu ai auzit de echinoctiu si de solstitiu? Cand e iarna, pamantul se departeaza de soare, cand e vara -se apropie.

Răspuns utilizator avertizat
| Dragonfly6 a răspuns:

Adica ziua va avea 12 ore si noaptea tot 12 ore.

| Pandaaaaaaaa a răspuns:

Adica ziua(Cand e lumina afara) va avea 12ore si noaptea(cand e intuneric afara)va avea 12ore (Ziua are 24)

Funda?big grin

| Ionut6999 a răspuns:

Vezi tu, in functie de luna din an (ianuarie, februarie etc), perioada in care e lumina si perioada in care e intuneric variaza. De ex. in decembrie, doar 9 ore este lumina si 15 ore intuneric. In martie, intr-o zi anume (17 cum ai zis tu), ziua e egala cu noaptea, adica sunt 12 ore de lumina si 12 ore de intuneric.

| Clouds a răspuns:

Adica vor avea 12 ore fiecare.

| MariuszSiAtat a răspuns:

Adica noaptea de 12 ore si ziua tot de 12 ore.

| Mikyss a răspuns:

Ziua va avea 12 ore si noaptea tot 12 ore

| Miru_Miruna_1994 a răspuns:

Adica va fi echinoctiul de primavara