Am o impresie ciudată legată de această postare, dar in fine...
Eminescu a fost creştin până la moarte. Voi care vă duceţi veacul numai pe google o să aveţi mari surprize despre părerile pe care vi le formaţi după ureche.
O să-ţi dau un citat :
'' Biserica este mama neamului românesc de totdeauna.''
Eminescu a scris printre altele : Învierea, Rugăciune, Sonet, Colinde...
http://ro.wikisource.org/wiki/Învierea_(Eminescu)
http://ro.wikisource.org/wiki/Rugăciune_(Eminescu)
Dacă te străduieşti o să găseşti mai multe articole legate de acest fapt. Eminescu nu a fost ateu.
Dar dacă vă străduiţi, puteţi găsi pe undeva că poate şi Papa este ateu. Mult succes!
Sper că acum nu plângeţi amândoi ( sau unul singur ).
Naivitatea voastră e amuzantă, râd şi eu la rândul meu de râsul vostru, dar sunt chestii care vă depăşesc şi ar trebui să le studiaţi cu atenţie înainte de a vă face de râs.
"Arthur a raspuns: Bănuiesc că eşti din secta Martorii lui Iehova".
Interesanta "conexiune" ai gasit, ma bucur ca esti "deschis" catre alte "SECTE" si cat de bine sti sa le "conturezi" in discutile tale.
Nu tinere, nu fac parte din confesiunea Martorilor lui Iehova, dar tu din ce SECTA faci parte, ca eu nu stiu sa fac deosebiri atat de distincte ca domnia ta.
Dane eşti prea agresiv ca să mai pot continua o discuţie cu domnia ta.
Mult succes în continuare!
Cine vrea sa i-a parte la batalia dintre arthur si hombre sa-si ocupe loc repede. eu revin la intrebare, deci in scrierile stravechi apare,, Iehova Dumnezeu" ca fiind singurul dumnezeu adevarat, deci daca nici in asta nu credea, probabil il putem numi ateu, nu?!
Acum nu stiu cat cunoasteti voi, dar eu asa stiu ca el a fost prins extrem de beat pe strada cantand la vioara tot felul de cuvinte, si lau bagat la,, zdup", unde s-a cam imbolnavit atat fizic, cat si psihic. acum nu vreau sa vorbesc de rau pe nimeni, dar, ce rost ar avea sa-l declaram sfant noi oamenii, pe un alt om?
"Arthur a răspuns: Dane eşti prea agresiv ca să mai pot continua o discuţie cu domnia ta. Mult succes în continuare '
Dupa ce m-ai facut rrom, sectar, cu neuronii aiurea, etc. tot eu sunt "agresiv"? Subiectivitatea de care dai dovada dovedeste ca-ti "lipseste" legatura cu Divinul si totul la tine este doar o forma de "spoiala" crestina. Intradevar polemica dintre noi trebuie sa se opreasca caci ar insemna sa contribui la "accentuarea" acestor probleme si nu as dori sa fiu eu motivul. Numai bine.
@danut, Nu aveam de gând să mai intervin dar mă văd silit de împrejurări. Vreau sa lămurim un lucru, nu am avut intenţia şi nici nu am să te jignesc. Pentru ce aş face acest lucru?
Să le luăm pe rând :
1. Nu te-am făcut ţigan ci doar am făcut o paralelă între numărul foarte mare de poezii creştine dedicate lui Dumnezeu şi Fecioarei Maria, plus nenumărate articole pe această temă publicate în ziarele vremii şi faptul că voi nu luaţi în considerare aceste publicaţii, ci doar una sau alta răstălmăcită.
Am spus legat de acest lucru că : '' Tu faci exact ca şi ţiganul... ''. Ţi se pare că acest lucru e de ajuns pentru a fi ţigan? Puteam să spun că-ţi ascunzi capul în nisip ca struţul, însemna că eşti struţ?
2. Repet a nu ştiu câta oară că nu am nimic cu nici o sectă. Atâta tot, am bănuit doar că te-ar putea deranja referirea la Dumnezeu Iehova dacă ai face parte din secta Martorii lui Iehova. ( '' Bănuiesc că eşti din secta Martorii lui Iehova... '' ). Unde vezi tu jignirea?
3. În final, îţi arăt exact de unde provine toată dilema : din felul tău de a mă înţelege şi de a înterpreta ceea ce am spus.
Tu zici că aş fi zis : ''... cu neuronii aiurea '', iar eu am zis : '' @danut Răspunsurile mele creează conexiuni ciudate la nivelul neuronilor tăi. '' ( Tocmai ce spuneam mai sus referitor la felul cum înţelegi ce spun eu, sau ce spun eu şi ce înţelegi tu. )
Nu cred că tu mă poţi aprecia cât de bun sau de rău creştin sunt. Nici nu văd de ce te-ar interesa. Îţi repet a zecea oară că nu noi suntem cei care judecăm, ne putem da doar cu părerea, mai bine sau mai rău.
"Arthur a răspuns:@danut, Nu aveam de gând să mai intervin dar mă văd silit de împrejurări. Vreau sa lămurim un lucru, nu am avut intenţia şi nici nu am să te jignesc. Pentru ce aş face acest lucru?
2. Repet a nu ştiu câta oară că nu am nimic cu nici o sectă. Atâta tot, am bănuit doar că te-ar putea deranja referirea la Dumnezeu Iehova dacă ai face parte din secta Martorii lui Iehova. ( '' Bănuiesc că eşti din secta Martorii lui Iehova... '' ). Unde vezi tu jignirea?"
Daca ai fi citit mesajul meu anterior ai fi inteles unde este jignirea adusa nu numai mie (pe care poti sa o ignori), dar adusa tuturor celor din alte CONFESIUNI, asa se numesc, nu SECTE cum ai scris tu. Ia constitutia si citeste-o daca ai dorinta intelegeri, dar cred ca esti tributar unei "forme de crestinism" in care numai "ei sunt credinta adevarata" si ceilalti sectari. In asta consta jignirea si nu alaturarea de o confesiune religioasa, fie ea si Martori lui Iehova.
@danut Îţi dau ''jignirea'' din Dex :
SÉCTĂ ~e f. 1) Comunitate religioasă care s-a separat de biserica oficială. 2) fig. Grup de persoane izolate, care susțin o doctrină filozofică, politică etc.
Dex înseamnă dicţionar explicativ al limbii române. Dacă citeşti pe acolo o să găseşti mai multe ''jigniri ''.
Cred că ai o mare problemă, fiule... se cheamă boala contrazicerii.
anonim_4396 întreabă: