| sopranaCadaverica a întrebat:

Am doua intrebari. Prima poate e stupida si infantila, dar imi asum.
Am citit intr-un articol ca un om a fost in coma pentru 15 ani, dar si-a recapatat constiinta in final. Deci... timp de 15 ani functiile vitale "primare" erau mentinute de aparate, din exterior.
Pe o perioada de 15 ani se subintelege ca omul ar putea fi deconectat de la aparate (din motive tehnice). Acesta ar mai trai cand e re-conectat? Functiile vitale ar fi reluate?

Intrebarea a doua. Procesul de imbatranire mai are loc la un om care se afla in stare vegetativa de foarte multa vreme daca functiile vitale sunt mentinute doar de fortele exterioare, respectiv aparatura medicala?

11 răspunsuri:
| RAY a răspuns:

Poti da te rog si dovada celor afirmate

| sopranaCadaverica explică (pentru RAY):

Te referi la tipul in coma care s-a trezit dupa 15 ani?
E dintr-un articol pe care culmea, chiar tu mi l-ai trimis acum doua ore.
https://neurosciencenews.com/......tion-7575/

| RAY a răspuns (pentru sopranaCadaverica):

Nu am citit articolele, da incredibil ce sa spun, vine intrebarea oare cati ar fi putut fi salvati

| relian a răspuns:

1-Aparatele sau clinicile medicale au generatoare care intra automat in functiune cand se intampla ceva la reteaua electrica, deci nici o problema din pct asta.Ba unele aparate au si baterii asa ca poti hiberna linistit, asta daca ai malai, gratis nu te tine nimeni la aparate laughing
2- imbatranesti oricum,organismul functioneaza ceara daca nu te uzezi rapid tot imbatranesti, dar intr-adevar mai incet decat daca ai trage la plug laughing

Referitor la functiile vitale ca sunt mentinute de aparate e gresit, aparate nu fac decat sa iti administreze oxigen si mancare, restul organismul face tot.
Tu ce crezi ca iti face aparatele alea? Pai daca era ca ele sa iti ce spui sau crezi tu nu putea ala sta nici cateva zile, ondiferent cati bani ar fi avut.
Cam aia fac aparatele alea ce multi le cred mai stiu eu ce OZN-uri laughing si te monitorizeaza, puls respiratie etc.

| sopranaCadaverica explică (pentru relian):

La a doua intrebare ma refeream la altceva. Esti in coma, ok? De 15 ani. Esti sustinut doar de acele aparate conectate la o sursa de curent. Bun? Corpul tau imbatraneste in acei 15 ani? Avand in vedere ca functiile vitale PRIMARE (adica cele de baza) sunt intretinute de acele aparate, iar corpul tau in schimb e total neputincios si reactiile chimice din interior nu sunt la fel ca cele ale unui om care functioneaza pe cont propriu. Deci unul in coma imbatraneste la fel ca unul care traieste viata normal (care nu e in coma)?!

| RAY a răspuns (pentru relian):

Puteai lua intrebarea mai in serios

| RAY a răspuns (pentru sopranaCadaverica):

E ca un fel de hibernare? totusi a imbatranit sau? eu cred ca da, e ceva inevitabil asta, e ceasul biologic

| relian a răspuns (pentru sopranaCadaverica):

Am raspuns, daca citeai ai fi vazut ca am raspuns la nr 2.Deci imbatranete, dar nitel mai incet, dar diferenta nu e asa de mare.

| SG1995 a răspuns:

1. Dacă doar de aparate e ținut în viață, înseamnă că dacă nu se găsește o cale să fie stimulat moare.
2. Fizic da, psihic, nu.

| PaulStudio a răspuns:

De unde intrebarile astea existentiale, gen sunt alte lucruri mai bune de facut
Dar in privinta cu ce ai zis, nu se stie cat de adevarata e faza cu omul de a stat 15 ani in coma indusa de aparate, iar procesul de imbatranire tot isi are loc chiar daca dormi, canti, dansezi, esti in coma, plus nu este sanatos sa te tina aparatele, inima este facuta sa functioneze singura si sa se adapteze lucrand eficient

| sabin89 a răspuns (pentru PaulStudio):

Inspectore, pentru asta e concepută această categorie S&F, să se discute si probleme filosofice, inclusiv existenţiale. Nu înţeleg de ce esti surprins. Dacă nu te interesează astfel de probleme, te duci la Tehnologie, la Auto-moto, le Dragoste si Sex...depinde ce te interesează.