Nu este vorba de asta, rețin informația destul de repede și pe o perioadă îndelungată atâta timp cât mi se pare relevantă, cu argumente pertitente pentru o cauză.
Ceea ce vreau e, să accesez informația aleatorie, spre exemplu un set de caractere alfanumerice, și nu pe baza principiului inteligenței emoționale, ci doar pentru că le-am memorat și structurat informația conform metodei "Loci".
În pricina faptului că sunt aleatorii, XXXX-XXXX-XXXX-XXXX etc. și nu provin de la ceva anume, aș vrea să rețin astfel de numere fără să repet ca un papagal de 1.000 de ori cifrele în speranța că o să le învăț (nu e vorba de un număr de telefon), ci ceva mai complex.
Mot à mot și chiffre par chiffre nu e eficient și se cunoaște lucrul ăsta de când lumea, de aceea încerc să abordez ceva nou.
Succes!
De fapt, pentru a fi eficient, trebuie să plasezi aceeași informație in mai multe locuri pentru a învăța aceeași informație din mai multe locuri.
Poți experimenta. Învață la birou o pagină repetând-o de 10 ori și vezi ce ai reținut din ea a doua zi, apoi învață o pagină asemănătoare în 5 locuri diferite repetând-o de câte două ori și fă la fel. Ai să vezi că ai reținut mai mult când ai învățat în locuri diferite aceeași informație.
Bine... asta am luat-o de pe internet, nu știu cât de adevărată e, dar la mine funcționează.