anonim_4396
| anonim_4396 a întrebat:

Am intalnit pe diverse site-uri mai multe afirmatii."iubirea adevarata se bazeaza pe un respect profund pentru persoana iubita" si "cand iubesti pe cineva il consieri egal cu tine...". Pot exista in acelasi timp si respectul si egalitatea? Cand esti egal cu cineva nu iti permiti orice cu acea perosna? Asta nu anuleaza respectul profund? Voi ce credeti ca e mai important:respectul sau egalitatea? Ce va doriti de la persoana iubita?

Răspuns Câştigător
| JeSa a răspuns:

Draga, stii ce cred (?) de cateva dintre principalele caracteristici ale unei relatii de iubire ideale ca sunt egalitatea, intimitatea, reciprocitatea si admiratia.
Asadar, egalitatea inseamna ca fiecare dintre cei doi indragostiti sa-l considere pe celalalt ca fiind egalul sau, indiferent de diferentele de sanatate, forta, atractivitate, statut social sau educatie.
Prin urmare, ce spui, implicandu-te fata de cel drag/iubit, in asa fel incat, acesta sa-ti valorifice 'egalalitatea', bineinteles, tu fiind onesta cu un caracter bland/intelegator, etc., iti anuleaza cumva respectul - profund - fata de acesta? Nu cumva, ''respectul'' inseamna/contribuie la toate astea?
Ce poti sa-ti doresti mai mult de atat, de la iubire? Daca atat respectul, cat si egalitatea se contopesc pentru armonia unei relatii, pentru cimentarea ei, atunci de ce sa fie anulat? - ca sa fie neplacuta relatia? Evident, nu, cautam sa ne fie bine, respectandu-ne persoana de langa noi; deci, castigandu-ne respect, putem fi si egali. happy Cam asta, caut/doresc si eu.
Numai bine.

6 răspunsuri:
| thealchemist a răspuns:

Pai egalitatea nu se bazeaza pe respect? care e problema ta? pentru tine sa fii egal inseamna sa iti permiti orice? asta e definitia unei relatii de tip stapin-sclav, nu egalitate.

| georgesur a răspuns:

Eu personal nu cred ca respectul cu egalitatea se exclud. Din contra, in iubire mi si pare ca ar fi obligatoriu ca cele doua sa coexiste.
Daca persoana "iubita" as considera ca imi este superioara, atunci as aluneca spre idolatrizare; daca as considera ca imi este inferioara(pe considerente de sex, religie, intelect.)probabil as incerca sentimente de mila, compasiune.
Se spune ca cel care iubeste cel mai tare (dintre cei doi) este si cel mai fericit, eu imi doresc egalitate perfecta!

anonim_4396
| anonim_4396 explică:

Toate acestea mi se par aiureli. Fiecare om simte iubirea in mod diferit si nu-si gaseste cuvintele potrivite pentru a descrie acel sentiment care ii trece prin inima.
In spatele respectului sta si putina ipocrizie, care, dupa mine, poate distruge relatia mult mai repede decat egalitatea. Chiar daca partenerul/a isi permite mai mult decat ar trebui, acestea se pot rezolva mult mai repede. Noi ne respectam pe noi(in cantitate enorma), asa ca mi se pare normal sa respectam, aproape in aceeasi masura, si persoana de alaturi. Bun, dar poti crede ca am bagat si respectul si egalitatea in aceeasi masura, dar nu-i chiar asa.
Cand consideri o persoana egala cu tine, o poti cunoaste mai bine si iti permiti unele intrebari pe care din respect, le-ai evita. Deci, eu pun egalitatea pe primul loc intr-o relatiehappy.

April
| April a răspuns:

Dincolo de toate speculatiile, in ceea ce ma priveste nimic nu e mai important in iubire decat increderea si libertatea.Si existenta spatiilor, pentru a evita sufocarea, blazarea si rutina.

| GyeBaek a răspuns:

Pai intr-o relatie adevara trebuie sa existe respect, iubire, sinceritate, egalitate.Doar un lucru de ar lipsi ar face relatia aceeamai sciopa.

| Floreenofficial a răspuns:

Da, nu e vorba ca pot, ci ca trebuie.sa fiti egali si sa va respectati reciproc la fel de mult.pai nu iti permiti orice fiindca asta inseamna ca te crezi oarecum superior si o desconsideri.ambele sunt la fel de importante si nu pot fi separate in opinia mea. straight face
succes! :*