Da sunt, eu inainte eram coleric, odata cu maturizarea am deviat spre sangvinic.Nu numai pastilele sunt cele care influenteaza,ci si o dezamagire,schimbarea conceptiilor, maturizarea,adolescenta cu dezamagirile si emotiile ei, maturitatea cu tristul gust al realitatii, varsta mijlocie cu asa numita "criza varstei mijlocii", batranetea, cand se instaleaza senilitatea, justificata teama de moarte.Trecem prin modificari comportamentale mereu, cu cat putin simtim asta, cu atat mai bine.
Da, temperamentul se poate schimba pe parcursul vietii. Cati oameni nu s-au schimbat dupa ce au fost in inchisoare, s-au lasat de droguri, au trecut printr-o perioada grea sau pur si simplu s-au maturizat.
Nu cred. De obicei se face confuzie intre temperament si caracter. Temperamentul e innascut, nu dobandit. Eu asa am observat si chiar si majoritatea psihologilor afirma asta(inclusiv profa mea de psihologie, care era si psihologul liceului).
Nu cred ca pot fi schimbate asa usor ci printr-o experienta care sa te marcheze, insa pot fi temperate
Singurul lucru care poate schimba un caracter temperamental este experienta de viata. Bineinteles, exista adjuvante (vezi tratamentele medicamentoase specializate) care pot facilita asta.
Doctrina temperamentelor e psihologie de pe vremea lu' Pazvante Chioru'. Are doar interes istoric, oamenii de stiinta au renuntat de mult la ea.
Poti migra catre temperamentul apropiat celui predominant eu sunnt flegmatic - coleric si sunt cand linistit cand tensionat, depinde multi factori felul cum migrez intre cele doua nise
Eu sufar de tulburare obsesiv compulsiva...Comportamentul meu s-a schimbat mult.
Schimbarea temperamentului depinde mai mult de maturizare si de schimbarea conceptiilor.De exemplu sunt copii care atunci cand afla ca Mos Craciun nu exista au o perioada in care sunt negativisti.Cred ca nu mai e nimic magic pe pamant.Desigur o sa isi schimbe parerea...
Hormonii schimba temperamentul, in primul si primul rand. Orice schimbare de concentratie hormonala in organism va duce la reactii comportamentale vizibile. De-aia se poate spune si ca dragostea e un drog, si ca depresia are cauze hormonale, si ca fazele femeii sunt ca fazele Lunii, etc
Deci normal ca si varsta este un factor, dar indirect. Volumul hormonal se schimba odata cu varsta.
Hormonii rulz za world, meduzo!
Oh, lume nouă! Bine ai revenit. Încă de când ți-am văzut jumatea numelui în răspunsuri mi-am dat seama cine ești. Și de data asta eram sigură că nu te mai întorci! Și dacă tot ai chef de inspectat, uită-te și în celălalte întrebări recente ale mele.
Am venit numai sa repar ce au stricat expertii in demolari inainte Daca se mai poate, mno
S-au stricat și experții de fapt. Ai grijă să nu o iei pe arătură.
Buna,
Temperamentul nu este dobandit, ci ne nastem cu el.
Nu exista temperamente pure. In fiecare persoana se regaseste un procent din fiecare tip de temperament, mai mare pentru cel predominant.
Acest lucru nu inseamna ca nu poti fi melancolic sau sangvinic. Totusi, temperamentul predominant nu se schimba.
Factorii externi nu fac decat sa scoata la iveala si parti din celelalte temperamente.
Cel care predomina arata cum esti de obicei. Ca in anumite situatii te regasesti in altul, asta nu inseamna nimic.
De asemenea, este important ca atunci cand iti faci un test pentru aflarea temperamentului nu trebuie sa fii nervos, suparat sau sa fii influentat de factori externi pentru ca este posibil ca rezultatul sa nu fie unul corect.
Pa, pa.
Temperamentul e intr-o continua schimbare,in functie de varsta,de perceptie a mediului familial,anturaj,trecerea prin,,criza,,adolescentei,eventuale stari patologice, impliniri, dezamagiri, etc.E nevoie de un control permanent pentru a-l mentine sub control, pentru a accepta si a fi acceptati de cei din jurul nostru.
Singurul raspuns corect, majoritatea doar si-au dat cu parerea fara sa stie cu ce se manaca psihologia. Personalitatea unui om este alcatuita din temperament si caracter, caracterul se schimba pe parcursul vietii prin experienta de viata iar temperamentul este innascut de aceea unii bebelusi sunt mai galgiosi altii mai tacuti etc. Este ceva mai lung de explicat ce si cum dar idee este ca nici depresia, nici drogurile si nici nimic nu iti poate schimba temperamentul el se transmite pe cale genetica si este batut in cuie.
fratiikaramazov întreabă:
anonim_4396 întreabă: