| Inferno a întrebat:

Am mai postat intrebarea aceasta,insa dupa primul raspuns pe care l-am primit la intrebarea anterioara simt nevoia sa o postez iar,intrucat nu cred ca a fust suficient rumegata:
""Imbecilul e un tip degenerat, caracterizat prin anomalii fizice, dar mai ales prin tulburari intelectuale si morale. Inteligenta lui e marginita, totusi are calitati de memorie, de imitatie si oarecare vivacitate de spirit. Mai ales simtul moral ii e atins... Revoltat, nedisciplinat, mincinos si laudaros, imbecilul cauta totdeauna sa faca vreo farsa neplacuta si sa traga pe sfoara pe unul sau pe altul. Camaraderii cu indivizii de teapa lui e totdeauna suspecta. Imbecilii sunt cel mai adesea pederasti, sau nu se inteleg decat ca sa puna la capat infamii. Chiar prinsi asupra faptului, mint cu un aplomb uimitor."

Definitie a imbecilitatii data de Camil Petrescu.

Vreau sa remarcati termenii "aplomb uimitor".
Ce parere aveti de acesta definitie a sa?

2 răspunsuri:
| Încrucişătorul a răspuns:

Camil Petrescu a trăit într-o altă perioadă a societăţii noastre. Mentalitatea în care el, dar şi alţii, a[u] crescut, învăţat şi prestat nu mai coincide cu mentalitatea colectivă română din sec. 21, anul 2014.

Aşadar, definiţia lui este depăşită din motive cronologice.

| TheHellcatSpangledShalala a răspuns:

Ce-mi place mie de astia care se iau dupa citate emanate de scriitorii lu' peste, ca asa e moda.
nu inteleg rostul, de ce ai analiza niste vorbe ale unor scriitori, aparent imbecile in sine? majoritatea habar nu au despre ce vorbesc, unii mai si fac misto de cititori (mai ales aia fanatici, care analizeaza mai ceva ca o muiere), starnindu-i sa se gandeasca, sa-si puna intrebari..."bah, stai asa, ce a vrut sa zica stimabilul?"

stii bine ce e un imbecil, ai si tu creier sa constientizezi acest lucru.
mai iesiti p-afara.