Între Polul Nord geografic şi Polul Nord magnetic este o diferenţă de câteva mii de kilometri, polul magnetic deplasându-se pe suprafaţa globului terestru. Din acest motiv o busolă care se găseşte la Polul Nord geografic arată o anumită direcţie, respectiv spre Polul Nord magnetic. Dacă acea busolă se găseşte la Polul Nord magnetic ea nu mai arată o anumită direcţie, respectiv acul rămâne aşa cum îl punem, nu se mai deplasează spre un anumit punct. Din acest motiv (diferenţa dintre cei doi poli) transporturile moderne folosesc busole ce calculează această deviere sau, mai nou, GPS, unde poziţia nu se mai bazează pe magnetismul Terrei.
Polii sunt inversati de fapt pe PamantExista Polul nord geografic si Polul Nord magnetic, iar busola indica Polul nord Magnetic.
Pentru ca "N" indica nordul unde se afla Polul Nord. Dar azi o busola nu iti va mai indica Nordul perfect are o deviatie de cateva grade.
Deeeeci, acul de la busola indica mereu nordul, deci la polul nord va indica N dar va fi S deoarece sunt poluri opuse si se atrag. asa cred, nu stiu, sper ca ti-am dat macar o idee nu stiu...
Polul Nord este de fapt Polul Sud magnetic, iar Polul Sud este Polul Nord Magnetic, de aceea acul busolei arata N cand esti la Polul Nord, deoarece este atras de magnetul acestuia. (Polul Sud magnetic). eu asa stiu
Pământul are un nucleu de fier topit şi constituie el însuşi un magnet uriaş. Câmpul magnetic se comportă asemenea unui magnet situat în lungul axei terestre. Busola conţine un ac magnetic care se poate roti liber. Indiferent de poziţia busolei, acul se va roti aşa încât să indice direcţia către Polul Nord. Rotind busola astfel încât ca punctul notat N (nord), să se afle în diecţia acului.
Fluturashhh întreabă:
anonim_4396 întreabă:
Fluturashhh întreabă: