| WhatheWow a întrebat:

Am nevoie de putin ajutor la un proiect. As vrea sa particip la un concurs de scurt metraje si caut un titlu oarecum "filosofic" urmatorului scenariu : La marginea unui oras, linga o groapa de gunoi, o coliba de carton. O zi torida de vara plina de praf si iarba ingalbenita; in fata colibei un copil de tigan, asa de vreo doi anisori. murdar si avind doar un tricou pe el, se joaca. La un moment dat copilul vede stralucind in soare, ceva, pe un drum de piatra la citeva zeci de metri de coliba. Copilul, stirnit de curiozitate se duce in patru labute incet catre lucrul sclipitor. Ajunge il ia in mina si il priveste; e doar o bucatica de metal stralucitoare. In acel moment pe drumul prafuit goneste o masina luxoasa si, vazindu-l pe copil in ultimul moment, claxoneaza cu putere si intra putin in derapaj. Tiganca aude claxonul si vazind ce se intimpla fuge urlind spre copil. il ia pe copil in brate vede ce are in mina,i-l ia si i-l arunca dindu-i copilului o palma. Copilul,in bratele mamei sale ramine cu lacrimi in ochi uitindu-se catre bucata de fier care straluceste in soare. Dupa vreo cinsprezece ani copilul, care e acum adolescent, tot in acelasi cimp, tot in aceeasi coliba, cautind prin mormanul de gunoaie lucruri pe care le poate valorifica. La git, prinsa cu un snur, o bucata de metal, inca stralucitoare, purtata cu mindrie de cel in cauza. Pe acelasi drum prafuit se zareste o masina luxoasa care, ulterior se opreste linga groapa de gunoi. Din masina coboara doi oameni bine imbracati si fac citiva pasi purtind o conversatie; doi mahari ai acelui oras. Tiganului ii atrage ceva atentia si se apropie de masina. Vede ca pe capota masinii sta neclintita o bucata de metal stralucitoare exact ca cea purtata de el la git. Fascinat incepe sa priveasca masina luxoasa visind parca la acel lucru. Dupa alti douazeci de ani, acelasi tigan, imbatrinit de timp goneste pe drumul prafuit intr-o caruta a carui cal poarta in frunte o mica bucata de metal stralucitoare iar el la fel, cu aceiasi veche piesa la git. Gonind nebuneste, intr-o fericire proprie, tiganul intilneste ghinionul iar la o intersectie, o alta goana a unei masini luxoase produce un accident omorindu-l pe tigan. Scena finala : Pe drumul prafuit, intr-o masina mortuara luxoasa, aceeasi marca cu cele pe care le cunoscuse tiganul, aceeasi bucatica de metal pe capota, tiganul sta intins intr-un cosciug fara capac cu miinile pe piept, In miini tine bucata lui preferata de fier stralucitor iar gura ii este legata asa, in jurul capului cu o panglica sa nu ramina deschisa. La un moment dat masina mortuara si luxoasa loveste cu rotile o groapa facind sa-i cada tiganului panglica de la cap. Asa, fara panglica, gura tiganului se deschide aruncind parca un ultim zimbet vietii. E fericit! Cam asta ar fi povestea; bine inteles ca scurtmetrajul va fi acompaniat de anumita muzica in stilul celei a lui Bregovic si citeva efecte vizuale speciale. Sper ca cei care au putina imaginatie vizuala vor intelege povestea si poate ma ajutati cu un titlu inspirat.

Răspuns Câştigător
NOname
| NOname a răspuns:

Frumos scenariu. Foarte originală poveste, cu multă simbolistică, filosofie și sarcasm fin și savuros. Greu va fi s-o cuprinzi într-un titlu...

Ca o ciornă...

"Fericirea amară/la mâna a doua".
"Beatitudinea contrafăcută/înșelătoare".
"Ironia sorții".
"Satira zeilor".
"Viața-i un pamflet".

| WhatheWow explică (pentru NOname):

Eu ma gindeam la " Visul Tiganului " dar e prea subiectiv si lipsit de o oarecare nota " filozofica ".

| NOname a răspuns (pentru WhatheWow):

Și eu m-am gândit să leg ceva de țigani, dar apoi am realizat că nu doar țiganii pot fi așa, plus, ar suna ușor rasist.
Ar merge mai degrabă ceva gen "Sărac și prost, da' fericit".

24 răspunsuri:
Apache
| Apache a răspuns:

Randomness is a lie.

Pentru ca in romana nu am pic de inspiratie

| anonim_4396 a răspuns (pentru Apache):

Iti dai seama cum o sa arate daca ii cumpara MGM scenariul!
Nicholas cage in rolul bogatanului cu BMW, ca el a mai jucat si in Gone in 60 seconds; in rolul tiganului il baga evident pe Johnny Depp, in locul maica-si pe Maia Morgensten, sa para ca are aroma balcanica, iar muzica tiganeasca o compune, binenteles, Ennio Morricone, ca el a compus si "Pentru un pumn de dolari", in filmul ala similar: Cel alb, cel galben, cel urat de restul...

| WhatheWow explică (pentru anonim_4396):

Eu ma intrebam ce vor zice cei de la Mercedes!

| anonim_4396 a răspuns (pentru WhatheWow):

Aia de la Mercedes sa faca bine si sa nu mai fie xenofobi! rolling on the floor

Pune-i să te sponsorizeze, că la ce reclamă le faci...

Da, n-ar fi rau sa ma sponsorizeze cu ultimul model de limuzina mortuara... poate ca reusesc si eu sa implinesc visul " unora ".

Vreau să-ți mărturisesc ceva. Nu știu exact de ce, dar povestea ta mă foarte duce cu gândul la "Punguța cu doi bani". Chiar am vrut să-ți propun s-o numești "Punguța cu doi bani pe românește" (sau, dacă vrei, "țigănește").
Probabil titlu e tot ce le leagă, de aici și conexiunea de fapt.
Și îmi sună foarte ironic și românesc. Are savoarea aia unui film de comedie bun cu o tentă dramatică - umorul negru...

Asta e de fapt si tema concursului, umorul negru.

Da? Atunci te încadrezi perfect, să știi.
Îți doresc să-l câștigi.

| Apache a răspuns (pentru anonim_4396):

Cred ca as fi primul care s-ar uita la filmul asta straight face

| anonim_4396 a răspuns (pentru Apache):

Eu m-as uita daca l-ar regiza Borat, nu Kusturica...

Răspuns utilizator avertizat
| pyma a răspuns:

Oglinzi.

| anonim_4396 a răspuns (pentru pyma):

Retrovizoare rolling on the floor rolling on the floor

| pyma a răspuns (pentru anonim_4396):

Ești nașpa. Eu încerc să fiu profundă aici și tu-mi dai cu firma-n cap. Ești nașpa!

| anonim_4396 a răspuns (pentru pyma):

Nu, pe bune, titlul "oglinzi" (Mirrors) e luat!
Retrovizoare nu! rolling on the floor rolling on the floor
Vrei sa fim (iar) Amigo do Brasil, ca ness-ul si lingurita?

| pyma a răspuns (pentru anonim_4396):

Na mersi, mi-ai luat și ultima firimitură de self pride and unique being sau geva de genu'. Nu-mi place ness-ul, iar tu tot nașpa rămâi.
Și 'mă' rânjesc și eu ca tot omu', că altceva nu-mi rămâne big grin.

anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

"Shinning thru", cum scrie si la gatul meu rolling on the floor

anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

"Stralucire prafuita"

| Gabitech a răspuns:

"nimic nu e intamplator"?

| andreeaemilia a răspuns:

Reflexia fericirii

| Tweety_5554 a răspuns:

Doritul paradox al sortii