"Se zice ca". Pai vezi, daca mai bine citeai tu exact ce scrie in Geneza, si nu ai fi reprodus ce "se zice", nu mai puneai intrebari ridicole.
Oamenii nu trebuie sa faca facultate ca sa atinga maturitatea sexuala. Ai vazut Laguna Albastra? Pustanii aia doi dau nastere unui copil desi nimeni nu i-a invatat cum sa faca asta. Reproducerea sexuala e un instinct primar.
Adam si Eva au avut fii si fiice. Asta iti spune Biblia, insistand nominal doar asupra a trei dintre ei: Cain, Abel si Set. Descendenta masculina era cea care conta, nu cea feminina. Au fost asadar relatii endogamice, dar nu intre Eva si fii ei, ci intre fii si fiicele ei.
Cati copii puteau sa faca? Uita-te ce varsta a avut Adam cand a murit. Facand repede un calcul proportional cu media de viata de astazi, observ ca Adam si Eva trebuie sa fi fost activi sexual vreo cateva sute bune de ani. Acum calculeaza tu rata fertilitatii de atunci. Se da:
1. Indicatii clare din partea lui Dumnezeu catre Adam si Eva sa se inmulteasca.
2. Eva (si oricare dintre fiicele ei) ar fi ramas insarcinata anual, putand avea si nasteri multiple.
3. Atat Adam si Eva, cat si copiii lor, au avut varste cvasimilenare, putand avea mult mai multi urmasi decat un cuplu de astazi.
Tu ai impresia ca inteligenta se dobandeste sub firele de curent electric sau citind reviste XXX? Si de cand trebuie sa fii inteligent pentru a te inmulti? Dimpotriva, eu stiam ca MAMA PROSTILOR e tot timpul gravida, iar cand citesc argumentele tale imi dau seama ca nu ma insel.
) oare cari copi faceau pe an (eventual doar unul 9 luni bla bla) si copii aia trebuiau sa creasca ca sa se inmulteasca dar e ca cred ca am inteles ideea. oare ce metoda abordau de a face copii? nu se plictiseau?
Adyr0 poate au gasit ei cum dar totusi cati copi puteau sa faca tosi am auzit ca au facut doar 3 sau face cate 5 odata xD
Cum iti permiti sa spui despre cele mai inalte creatii dumnezeiesti ca nu erau "prea inteligenti"? Nu vezi cat de penibil esti? Intrebarea ta este de o prostie care pe mine ma socheaza. Mai intai, draga prietene semianalfabet invata sa scrii intr-un mod coerent si corect din punc de vedere ortografic si gramatical. Nu acorzi substantivele corect nu stii sa desparti prin cratima ex "nu-i'. Deci inca odata cum iti permiti sa-i faci pe Adam si Eva prosti?
Din cate stiam eu cu legenda era ca au avut 3 copii. deci mai departe cum s; ar fi inmultit? copiii cu eva? astea sunt doar povesti.nu inseamna ca s'au si intamplat. ca din 2 oameni nu ieseau atatea rase de oameni.
Si un caine stie sa se inmulteasca, un gandac, o furnica, mai toate vietatile stiu sa se inmulteasca. Auzi la el, trebuie sa fi inteligent ca sa stii sa te inmultesti . Si curentul electric nu-i chiar asa o mare smecherie, da si tu pe google sa vezi ce orase aveau marile civilizatii pe vreme aceea, cand nu era curent electric, iti sta mintea-n loc.
Pai nu s-au inmultit ei. Au asteptat cateva sute de mi de ani sa evolueze maimutele.Si maimutele au asteptat sa apara Hustler si Playboy
Nu trebuie sa fii destept ca sa ti-o tragi.dovada si cei din zilele noastre. le iese creieru din cap de destepti ce sunt.atractia fizica si-a spus cuvantul si asa s-au inmultit...
@Bunny
"ca din 2 oameni nu ieseau atatea rase de oameni"
Stai oleaca, nu le amesteca.Partea cu rasele umane e o alta poveste : turnul Babel.Ne-am "colorat" pe parcurs.Nu am iesit unul alb, unul negru de la bun inceput.
Iar inmultirea e un instinct primar ca la animale, sexul tine de hormoni, nu de imaginatie, curent eletric, reviste si alte prostii.Nu uita ca si oamenii fac parte din categoria mamifere; si noi avem instincte "animalice".
Acesta este mitul biblic şi este... doar un mit. În realitate a existat o "Evă" mitocondrială, respectiv copiii de sex feminin ai unei singure femele au dat naştere, în timp şi cu concursul masculilor înrudiţi, speciei pe care astăzi o numim homo sapiens. Aceasta ar fi trăit acum 200 000 de ani. A existat şi un fel de "Adam" descoperit patriliniar cu ajutorul cromozomului Y, dar care a trăit acum vreo 60 000 de ani. Dumnezeu nu a avut nici un merit, procesul se numeşte evoluţie.
nu ma... Dumnezeu le'a explicat.cred pnm nu am fost aqolo sa vad dar stiu ca Dumnezeu le'a dat porunca sa se inmulteask si sa populeze pamantu' si ei au facut o droaie de copii, copii lor sau inmulti intre ei si tot asaai inteles?
La inceput pe pamant a fost Adam si Eva, Dumnezeu le-a spus ca poate sa se hraneasca din orice copac doar din marul din mijlocul gradini Edenului. Adam si Eva au mancat din acest pom din care Dumnezeu le-a interzis iar dupa acea ei au facut copii. acel pom era ca o ispita.Au avut 2 copii Cain si Abel. Sper ca iti este de folos
Nu trebuie sa inveti sa faci sex. Asta sta in firea fiecarei fiinte: sa procreeze.
Dupa izgonirea din Rai, Adam si Eva au avut doi baieti: Cain si Abel. Se presupune ca Adam si Eva au mai facut si alti copii, fete si baieti, care s-au inmultit intre ei. Oricat de incestuos ar suna, era singura modalitate de a se inmulti oamenii. De aceea cand te duci la o biserica/manastire etc, preotul iti va zice "frate" sau "sora", pentru ca tu chiar ii esti frate sau sora in conditiile in care oamenii s-au inmultit dupa cum ti-am zis mai sus
? întreabă: