| RAY a întrebat:

Am o curiozitate, din cate am inteles adn -ul nu se schimba, nu sufera nici o modificare deci ceea ce transmit eu copiilor mei va fi indentic cu ce mi-au transmis parintii mei? Atunci cum apar rase noi, specii noi, indivizi cu caractere speciale? Inca ceva nivelul de inteligenta, sistemul imunitar astea raman aceleasi toata viata?

Astept raspunsurii rationale doar in cunostinta de cauza.

Răspuns Câştigător
| drutzix a răspuns:

Nu este identic. Nici 50% din al mamei si 50% din al tatalui pentru ca apar si mutatii genetice.
Mai sunt si gene recesive care se activeaza doar in cazul in care ambii parinti au gena respectiva. Genetica este destul de complicata.
Specii noi apar prin separare si diversificare. Ex: Un grup de animale migreaza in nord pentru a se stabili acolo, dar conditiile sunt diferite asa ca supravietuiesc doar acelea care sunt adaptate mediului, de-a lungul timpului aceste diferente care le-au ajutat sa supravietuiasca devin tot mai accentuate si pot impiedica chiar si imperecherea cu indivizii din grupul mama.
Inteligenta - Nu, dupa masuratori aceasta incepe sa scada de la 30 de ani in sus.
Sistemul imunitar nici atat, acesta este intr-o continua schimbare datorata de lupta impotriva germenilor. Germenii se adapteaza pentru a scapa nedetectati iar sistemul imunitar se schimba pentru a distruge acesti agenti patogeni. Si desigur, unele boli pot distruge sistemul imunitar (sida de exemplu).

| RAY explică (pentru drutzix):

Azi exact la asta m-am gandit si eu la mutatiile alea care le vad esentiale cand vorbim de evolutie fara ele nu ar exista evolutie, daca eu am o inaltime mica oare copii mei vor fi la fel?

| drutzix a răspuns (pentru RAY):

Au o sansa mare sa fie scunzi daca si mama lor este asa in caz contrar au o sansa mai mare sa fie inalti.

| RAY explică (pentru drutzix):

Aia i pisica din avatarul tau?

| drutzix a răspuns (pentru RAY):

E pisica din povestea "Alice in Wonderland" laughing

8 răspunsuri:
| johnnny123 a răspuns:

ADN-ul tau este o combinatie din ADN-urile parintilor, nu este identic cu al nimanui (cu exceptia cazului in care ai un geaman identic).

Este felul naturii de a se asigura ca familiile au un anumit grad de identitate genetica, dar in acelasi timp fiecare membru al familiei este unic.

| OoBunnyoO a răspuns:

Nu este identic. Tu porti o jumatate din adn-ul tatalui tau (o jumatate aleasa complet la intamplare) si o jumatate de la mama ta (tot aleasa la intamplare). Sunt o gramada de combinatii care pot ajunge sa formeze acea jumatate si si mai multe combinatii care se pot forma prin uniunea acelei jumatati cu jumatatea celeilalte persoane.

| TrăieşteClipa a răspuns:

Iti vei da seama dupa cum se descurca cu gramatica cat ADN au mostenit de la tine.

| volumexd a răspuns:

Tu ai in tine si ADN-ul mamei si cel al tatălui tau, deci nu e identic pentru ca e de fapt o combinatie, deci ADN-ul se schimba si nu poate fi la niciun om identic.