Asta-i trilemă.
Cum ar fi să ieşi în parc cu mielul? Să-i pui zgardă mielului? Să-ţi "apere" casa un miel?
Din mai multe motive:
- unii sunt ONGisti si primesc fonduri de la stat, ori daca toti maidanezii ar fi eutanasiati aceste ONGuri ar deveni inutile si nu li s-ar mai da fonduri.
-unii sunt in strainatate si nu cunosc care e realitatea in Romania.
- unii sunt pur si simplu PROSTI.
Sunt oameni care au o obsesie stupida cu maidanezii si au impresia ca toti oamenii trebuie sa fie de acord cu ea.
Acesti indivizi nu numai ca sunt prosti dar nu iubesc animalele in general; in afara de maidanezi ii mai vedeti sa faca ceva pentru alte animale?
Acum sincer, ati vazut cumva pe un iubitor de maidanezi sa faca ceva pentru animalele din delta? Mancarea pentru caini contine carne provenita de la alte animale; vra sa zica acesti iubitori de animale nu se impotrivesc uciderii altor animale pentru cainii lor.
Vedeti ipocrizia?
Iar vegetarienii sunt indivizi norocosi care au bani si isi permit sa duca o viata evitand carnurile; daca ar munci si ar trai in realitatea reala (nu in norisorul lor roz) ar intelege ca omul e un animal carnivor. Oricum, va dati seama cate organisme ucideti cand respirati sau cand beti un pahar cu apa? Nimeni nu e cu adevarat vegetarian.
Sincer sa fiu nu ma intereseaza ca un om provoaca un caine sau nu; cainii, pe langa muscaturi, mai murdaresc si strazile cu fecale si tulbura linistea publica in continuu cu latratul lor.
E irelevant daca maidanezii sunt provocati sau nu pentru ca maidanezii nu au ce cauta pe strada.
Sunt altii care nu pot iesi cu cainele lor pentru ca sar pe ei haite de maidanezi; ori asa ceva e inadmisibil. Nu e corect sa risc sa fim muscati, eu si cainele meu, doar pentru ca nu suntem pe placul unor maidanezi.
Si va rog, nu veniti cu argumente cum ca maidanezii au drepturi; platesc cumva maidanezii vreo taxa sau vreun impozit? Au ei obligatii? Nu au. Asa ca nu au nici drepturi.
Am avut animale; caine, pisica, hamsteri, perusi si nici unul nu mi-a lasat impresia ca m-ar iubi, nu ei au facut sacrificii pentru mine sa ma creasca sau sa ma educe. Cand mi-a fatat hamsterita, si-a mancat vreo 5-6 pui! In Timisoara am auzit ca iepurii expusi de Paste au fost mancati de maidanezi. Alta persoana s-a plans ca maidanezii i-au omorit pisica in fata curtii. Animalele nu iubesc; iubirea e ceva tipic uman, daca animalele ar iubi atunci lupii nu ar mai vana caprioare, vulturii nu ar mai vana iepuri, maidanezii nu ar mai musca oameni si alti caini, etc.
Daca ii iubiti asa de mult sa-i luati sa-i cresteti pe banii vostri, nu pe banii statului fiindca eu n-am votat conducerea sa gadile cainii sub coada.
Asa cum nu ma intereseaza soarta sobolanilor exterminati in timpul deratizarii, nu ma intereseaza nici maidanezii eutanasiati.
Daca vrei sa te apere un caine atunci il iei frumos la tine acasa si-l tii in lesa si ai grija de el. Nu-l tii in fata blocului.
Daca e posibil sa se gaseasca o solutie mai ieftina decat eutanasierea care sa inlature muscaturile, latratul si fecalele de pe strada, am s-o sustin.
Pana atunci, sustin eutanasierea si ii cataloghez pe cei care se opun prosti ( 90% din cazuri), ONGisti (5%) si dezinformati (5%).
In UK de exemplu un maidanez e eutanasiat la fiecare 80 de minute:
http://www.telegraph.co.uk/......in-UK.html