Şi eu mi-am pus problema cum stau ăia de la ecuator într-o poziţie paralel cu orizontala.
Pamantul fiind sferic nu exista sus si jos, sunt doar concepte imaginare, nimeni nu sta cu capul in jos sau sus, cu toti cadem spre pamant mereu =gravitatie
Cine te-a pacalit pe tine cum ca polul sud AR FI IN JOS?!?
dpdv al polului sud, noi suntem aia cu susul in jos
cu alte cuvinte, ai un sistem de referinta REAL care sa spuna care e susul si care e josul?!? nu, hartile si globurile pamantesti care sunt asezate in felul asta nu se pun, alea nu sunt sisteme de referinta
daca esti in spatiu, care e susul si care e josul?
raspuns, NICI UNUL, in spatiu nu exista asa ceva, DELOC!
Intra pe Youtube si cauta pamantul plat o sa gasesti o gramada de videoclipuri cu dovezi in care iti arata cum am fost si suntem mintiti ca pamantu e rotund de fapt e plat iar Antarctica nu e un continent cum am invatat si un mare zis care inconjuara pamantul.
) Ai zburat vreodata cu avionul? intreb si eu.
Nu chiar tot ce zboara se si mananca, mai ales la tv si pe Youtube.
Daca pamantul ar fi un glob sau o sfera cum suntem obisnuiti sa credem atunci piloti ar trebui sa ajusteze mereu altitudinea sa nu zboare in spatiu sau elicopterele ar trebui doar sa ia altitudine si sa astepte ca rotatia pamantului sa isi faca treaba deci de aici inteleg iar ca avioanele nu ar reusi niciodata sa ajunga la destinatie. (Si eu primesc raspunsuri eronate de ce sa nu fiu pe caterinca atunci
Pai stai ma ca astea nu sunt argumente valide. pentru prima cu ajustarea avioanelor, pamantul e destul de mare, avioanele merg pe pilot automat si isi tin altitudinea constanta. iar elicopterul se va misca o data cu pamantul. Doar daca iese din atmosfera( ceea ce nu e posibil pentru un elicopter) atunci el va sta pe loc si pamantul se va misca.
Ce tu cand stai in masina stai pe loc? Nu. sau daca ai o moneda in masina sta pe loc? Nu.
Are aceeasi viteza ca si tine si masina fata de pamant. Dar daca o arunci pe geam, e acelasi lucru cu "iesirea elicopterului" din atmosfera.
SilviaMaria2004 întreabă:
Andriutzadeea întreabă: