Anelaubed, evolutionismul nu este o credinta ci o teorie. A crede in teoria evolutionista este gresit spus si oricum nu este asemanator cu a crede in zei. Deci este impropriu spus a crede in evolutionism mai degraba a fi de acord cu teoria evolutionista este corect. Tot asa si cu extraterestrii poti crede ca exista nu poti crede in ei ca in d-zeu sau la modul religios. Una este credinta religioasa si alta credinta ca si convingere sau certitudine fata de un fenomen
Eu sunt crestina si nu agnostica, desi am trecut prin perioade in care m-am indoit inclusiv de existenta lui Dumnezeu, pentru ca l-am provocat sa schimbe ceva in viata mea,(in genul :daca poti, sa te vad), i-am pus intrebari si mi s-a revelat.Credinta crestina nu e speranta, e certitudine interioara in urma interactiunii cu o Fiinta iubitoare, puternica, extraodinara.
Cum a spus si richard dawkins in teorie ateii sunt intr-adevar agnostici pentru ca nu sunt convinsi ca dumnezeu nu exista dar in practica sunt atei pentru ca nu cred in dumnezeu
cauta etimologia cuvantului ateu si intelegi mai exact ce presupune ea : a-theos - fara de, lipsit de credinta in divin
de asemenea de ce vorbim neaparat de dumnezeu? sunt numeroase lucruri de care nu stim ca exista sau nu exista cum ar fi strigoi, demoni, zane, balauri, sirene, inorogi etc.
si totusi sunt si crestini care spun ca aceste lucruri sunt prostii dar daca cineva se ia de zeul lor atunci se aprind imediat
@anelaubed
Scuza-ma ca te contrazic dar evolutia nu are nicio treaba cu ateismul. Faceti o mica greseala pe care toti crestinii o comit si anume ca asociati stiinta cu ateismul, pe cand evolutia e biologie si un ateu nu e neaparat si evolutionist, sunt atei si electricieni, tamplari chiar si baiatul care iti livreaza pizza ar putea fi ateu si pot sa nici nu stie o boaba biologie; de asemenea ateismul a existat inca dinainte de a aparea teoria evolutiei
Nu stiu daca are relevanta diferenta intre atei si agnostici, ci mai degraba intre atei si credinciosi.Agnosticul este adeptul atitudinii " nu stiu si nici nu ma intereseaza". Pe cand daca esti ateu tot crezi in ceva, dar nu se numeste Dumnezeu, ci extraterestrii sau evolutionism, sau mai stiu eu ce!
@Teddy:esti liber sa ma contrazici.Asta este parerea mea! Definitia ateismului, dupa Dex 1998 este:"Negare a existentei lui Dumnezeu si a oricarei divinitati"In concluzie persoana care nu crede in Dumnezeu sau in alte divinitati, poate crede orice altceva despre facerea lumii, inclusiv in evolutionism, ca omul s-a tras din maimuta.Nu vad legatura pe care ai facut-o cu electricienii sau tamplarii, cu toate ca sunt o persoana cu simtul umorului pronuntat.
@Parintele:scuze ca nu am facut semantica cuvantului.
Eliana- Pentru tine, sa crezi in evolutie siin extracterestrii este acelasi lucru? daca da...mi-e mila de neuronul tau
Cineva spunea ca "ateismul este ilogic deoarece este o negare absolută a unei existenţe despre care nu ne putem pronunţa". Prin urmare, indiferent ca este vorba de un zeu, sau de 300 de zei, sau de 14 draci si 8 varcolaci, mie mi se pare ciudat sa negi ceva, acel ceva care esti convins ca nu exista. Dar, hai sa asteptam mai multe pareri, poate discutia se va aprinde. Ar fi interesant de stiut (vorba ta) si parerea ateilor.
Eu sunt crestina si nu agnostica , desi am trecut prin perioade in care m-am indoit inclusiv de existenta lui Dumnezeu, pentru ca l-am provocat sa schimbe ceva in viata mea,(in genul :daca poti, sa te vad), i-am pus intrebari si mi s-a revelat.Credinta crestina nu e speranta, e certitudine interioara in urma interactiunii cu o Fiinta iubitoare, puternica , extraodinara.
Eu cred in Zei si in extraterestrii, iar totodata cred ca Dumnezeu este un zeu si nu-mi pasa daca alti oameni au alte opinii. Oricum nu putem sti daca Dumnezeu exista sau nu cu certitudine insa nici nu putem admite ca suntem facuti din maimute.
Aceasta este parerea mea, personala!
Prefer sa cred in scara evolutiei a lui Darwin decat sa cred intr-un batranel care a suflat viata peste un lut, apoi nu i-a placaut ceea ce a facut, a inundat pamantul, si-a dat seama ca a gresit prin inundatie si-a rastignit unicul fiu ca un gen de "sacrificiu suprem" facut omenirii, apoi omenira s-a omorat prin sute de razboaie purtate in numele lui. Si-a dat seama ca nu e bine nici asa si ca drept rasplata planuieste o apocalipsa asupra unui inger-demon care apropo... tot el -batranelul cel blajin l-a aruncat pe pamant. De ce as avea indoieli sa cred intr-o asemenea poveste?
Ca ateu negi defat balivernele care si se vand si ti se indeasa pe gat de catre biserica, religia crestina etc iar ca agnostic nu negi nu aprobi, pur si simplu nu te intereseaza, nu-ti pasa.