Concluzia e clara. Democratia e o iluzie misto.
Oricum, daca te pasioneaza stiintele politicii sau filosofia ei, afli repede de ce nu putem numi democratie sistemul guvernarii unei populații mai mari de cateva mii de oameni
Că principiu, greu de crezut că există în popor care nu dorește democrație. Greu de crezut
Oamenii aia nu știu ce e democrația, de aia nici nu au cum sa și-o dorească.
Și nu lua România drept model de democrație, că nu e.
Ce sa elaborez? Daca tu îmi zici că există om care dorește să fie sluga și să fie condus doar după principiile unei mâini de oameni poate elaborez.
"...chiar și împotriva voinței poporului..."
Daca prostimea ar fi lasata sa faca ce o taie capul in orice tara, indiferent de sistemul social, politic, economic, etc, pe care il are tara respectiva, in 5 ani tara respectiva s-ar duce dracului.
Exista. E cunoscut cazul unui nord-corean care a reusit sa fuga in Coreea de Sud, iar apoi s-a intors, pentru ca nu s-a putut adapta.
In alta ordine de idei, si la noi sunt imbecili care plang dupa Ceausescu.
Da, pentru că oamenii ăștia fie nu au cunoscut altceva, fie făceau parte din cei care conduceau nu din cei care erau condusi
Consider să fiu neutru sau anti-democrație. Ce răspuns aș avea, nu ar fi să susțin democrația, deci nu ar fi răspuns valid. Totuși, sunt multe similarități și puține diferențe în stilurile de conducere (de referință: democratic (puterea separată în 3) sau unitar (1 singur lider care are toată puterea). Doar dacă cel care a inițiat întrebarea dorește să elaborez ideea.
Aparent, sunt oameni care doresc asta. In sistemele politice occidentale, cel putin toti cei care nu se implica politic. Am zis cel putin. Hai sa extindem: toti cei care sunt convinsi ca trebuie sa aleaga intre alesii partidelor, ca nu pot spune nu tuturor variantelor. Toti cei care nu se revolta impotriva politicienillr corupti. Putem continua, but you get the point.
Te-am rugat sa elaborezi pentru ca eram curios de ce ai asemenea convingeri, ca nimeni nu-si doreste altceva decat ce se numeste azi "democratie". Istoria ce spune?
Daca "Oamenii aia nu știu ce e democrația", cum le-ai explica ce este?
Dragostea cu sila se cheamă viol!
Istoria omenirii este un șir neîntrerupt de violuri!
"În dictatură, cineva te folosește așa cum vrea el. În democrație, ai dreptul să-l alegi pe cel care o să te folosească așa cum vrea el"
Tu încerci să îmi spui că aia care nu votează sau nu agreează o anume formațiune politică nu vor democrație? Haha.
"haha" inseamna ca tu crezi ca vor? Naivul de mine.
Nu stim ce vor. Nu i-a intrebat nimeni la modul serios, suntserios.
Ceea ce stim, insa, este ca li s-a varat pe gat un sistem, care, daca nu il accepta, vor fi "[impuscati]... până când învață să voteze și să se auto-guverneze."
Li sa oferit posibilitatea să voteze. Nu au vrut, a hotărât majoritatea pentru ei. E atât de simplu.
Asta nu înseamnă că dacă ar afla cum e nu și ar dori, asta că sa ne fie clar
Ce frumos ar fi daca era simplu... Sau transparent. Dar nu e, asa ca unii oameni se intreaba de ce, si facand asta afla paradoxurile sistemului in care ne aflam, si, cine stie, poate emit idei care se implementeaza eventual, undeva.
Prea multi imbecili care il plang, mai dau de short-uri pe Youtube cu Ceausescu si citesc de curiozitate comentariile, 90% din comentarii il deplang sau il regreta, uneori chiar imi vine sa zic ca ne meritam soarta ca popor. Mai rau de atat e ca mostenitorii securistilor sunt infiltrati in sistemul politic actual, fie sunt oamenii lui Iliescu, fie ai lui Ceausescu, acelasi rahat.
Legile sunt bune pentru a tine in frau gloata, daca am fi complet liberi ar fi haos, nu stiu daca ai vazut filmele The Purge, cam asa am ajunge fara pic de exagerare.
Legea aplicata babei cu tigaia nu-i comu(n)ista ci democratica.
In comunism daca prindeai si imobilizai un hot sau ucigas te premiau comunistii.
In capitalismul nostru democratic daca prinzi un hot si-l imobilizezi risti sigur puscaria ca l-ai lipsit de libertate pe hot si i-ai ingradit drepturile de cetatean.
Da, Statele Unite au încercat să impună cu forța un sistem democratic în Afganistan, Vietnam și au plecat cu coada între picioare.
Democrația este naturala, este un produs impus de selecția naturala, oameni primitivi trăiau în mici comunități conduși de un lider care era ales de toți membri, comunismul este o utopie, nazismul, fascismul o nebunie, alte forme de guvernare stupide, nu e adevărat ca nu ai voie sa iți omori hoțul, în usa poți, faza cu parlamentari nu tine de democrație
În primul rând, de unde știi cum trăia omul primitiv? L-ai sunat pe Cro-Magnon să-l întrebi ce mai face?
În al doilea rând, ce dracu' e cu gramatica asta, bre? Unde sunt "i"-urile. Nu știi limba română, dar te apuci de teorie politică.
În al treilea rând, n-ai răspuns la întrebare.
Sunt mai multe variabile in intrebarea ta. De unde stim ca toata lumea din tara aia nu vrea democratia? Nu stiu cum estimezi asta ca dupa aceiasi logica majoritatea rusilor sunt ok cu putin, dar nu avem nici un mod de a afla care e adevarul. Daca ai putea inventa o metodologie care sa se asigure ca poporul ala raspunde sincer, fara grija consecintelor din partea regimului actual si in cunostinta de cauza, adica bine informati cu privire la ce inseamna democratia, nu cu zeci de ani de propaganda anti democratie in cap, atunci as fi primul care ar zice nu, nu trebuie obligati.
In general oamenii aleg libertatea, prosperitatea economica si siguranta, iar pana acum, cu toate defectele ei, doar democratia a reusit sa le ofere pe toate.
Doar fiindcă nu vrei democrație (sau cel puțin nu democrație cum e înțeleasă azi) nu înseamnă că vrei să fii slugă
Sa presupunem? Dar mai bine hai sa nu umblam cu presupuneri. Cum ai putea tu sa stii daca un popor vrea sa aleaga sau nu? Fara a-i lasa sa aleaga daca vor sau nu sa aleaga?