Fiecare om se va crede mereu mai liber, decat este el cu adevarat.Libertatea este doar o himera, pentru ca orice ai fi, tot nu poti fi liber in adevaratul sens al cuvantului.
Nu suntem liberi. cand m-am uitat pe fluturasul de salariu, am vazut ca statul imi impoziteaza 800 ron lunar(mai mult sau mai putin), pentru ce imi ia mie statul atatia bani? pensie am noroc daca apuc 5 ani(si in aia 5 ani isi bat joc de mine), daca ma duc la doctor, trebuie sa platesc...practic ii ia de pomana. guvern jegos
La "democraţia" care e acum...nu mai există libertate. Libertate este atunci când va rămâne doar un singur om pe pământ...şi care să facă ce vre muşchiul lui, fără să-i fie interzis absolut nimic.
Ori când te ia poliţia pentru că te-ai pişat la un boschete şi eşti considerat pericol public...deja poţi să te caci pe ea de libertate şi să bei o bere.
Libertatea dupa parerea mea inseamna sa nu fii inrobit -deloc.
Oamenii sunt in proportie de 99% inrobiti.
Un om liber:
-nu este angajatul vreunui patron, si nici la stat!
-un om liber nu are responsabilitati deloc!
-un om liber face din hobby meserie! Si locul de munca este hobby, iar hobby -ul este locul de munca
-un om liber cand se trezeste dimineata spune.Super.O noua zi.Iar la serviciu:X:X Deabia astept.
Oamenii devin din ce in ce mai inrobiti,si nu din ce in ce mai liberi.
Mai sunt oameni care sunt liberi doar atunci cand nu au NIMIC -decat tricoul de pe ei!-asta e libertatea absoluta. Nimeni nu iti cere nimic,nimeni nu te intreaba nimic, nimeni nu te suna, nimeni nu te bate la cap, aproape nimeni nu te observa.
Adam si Eva sunt modelul celor mai liberi oameni.
Pasarile cerului sunt un model de libertate.
Banul e cel mai inrobitor!
Astea sunt parerile mele
Sunt libera tot timpul pentru ca nimic nu ma opreste sa fac ce vreau cand vreau.
Depinde ce intelegi prin libertate.
1. ca cetatean al Romaniei, am libertatea de exprimare da' nu ma asculta nimeni si parerea mea nu conteaza.
2. ca persoana libera, da, am libertate. pot sa fac orice, atata timp cat ma incadrez il limitele legale;
3. in relatie, pot zice am am libertate, da' din resprect pentru ea imi pastrez pantalonii ferecati.
deci. sunt liber ca pasarea cerului intr-o colivie de 10x10 cm