Cum era aia...
https://youtu.be/MGKNQorhUj8?t=30
daca nu stii engleza, la secunda aia spune, foarte exact:
"Am asteptat dupa tine Caroline, am asteptat SA CREZI,
NU FUNCTIONEAZA DACA NU CREZI"
practic, magia in aceasta lume exista, dar, DAR functioneaza numai daca, crezi in ea, iar voi credeti (mai multe persoane) ca sunteti blestemate, asa ca evident ca atrageti energiile negative
un om "nomal" la cap nu crede deloc in magie in sine, eu personal am avut niste experiente, de care nu vreau sa vorbesc, pe care daca nu le-as fi avut eu personal, NU as fi crezut si care ma fac sa cred nu neaparat in magie, dar in existenta paranormalului
cum scapi de asta, traditional in rrrominica exista numai preotul care vine si iti da o slujba care te "convinge" ca ai scapat de blestem, moment in care chestia e sa crezi in preot (care eu de exemlu NU cred)
Ciudat cum voi tinerii credeti acum in mileniul 3 in farmece, dar ii acuzati si va bateti joc de batranii care merg la biserica.
"în toți acești ani am stat cu fiu-so în casă că nu aveam unde să ne duceam."
Aha! Nu aveati unde sa va duceti. Nici o legatura cu farmecele.
Nu crezi in puterea rugaciunii dar crezi in farmece! Asta spune multe despre nivelul tau de educatie si de inteligenta. Nu mai da vina pe bunica.
Nu pleci din chirie doar pentru ca sunt scurgeri de gaze. Chemi instalatorii de gaz si repari problema. Simplu si curat!
Sincer eu unul sunt cam susceptibil cana aud cuvantul vraji. Nu cred asa de tare, dar nici nu le trec cu vedera. Odata ce exista bine, exista si rau, deci este posibil. Spovedanie, post si rugaciune, cam astea ar fi pentru a scapa de vraji. Dar acum nu putem sa dam vina pe spirite sau pe Dumnezeu pentru tot ce ni se intampla, ca de exemplu cum ai zis ca aveti scurgeri de gaze (traim in Romania) si stim cu toti cum sta treaba cu gazele din blocurile vechi, puteti foarte bine sa chemati pe cei de la gaze sa vada unde e problema si sa o verificie (nu stiu daca exista vraji pentru gaze). Daca credeti ca vi s-afacut vraji mergeti la preot si vorbiti cu el, o sa va indrume cum stie el mai bine.
Nu ai tu timp sa-ti explic. Dar ia zi, copii aia din Afganistan le face cineva vraji? Ei cred ca au de ales? Uite asta e problema oamenilor in general, nu stiu sa vada lucruile bune, le place negativismul, sa dea vina pe altii ca e mai usor decat sa ridice mana. Bun, Dumnezeu e rau cum zici tu, dar tu ce ai facut bun pentru tine? Dumnezeu ti-a dat viata, asta e cel mai bun lucru pe care l-a facut pentru tine. Tu ce ai facut pentru tine? Pe tine nu dai vina ca te afli in situatia asta? Odata ce zici asta te complaci in aceasta sitauatie, cum o scoti la capat, doar dand vina in stanga si dreapta ca nu m-a ajutat Dumnezeu...
Daca vrei sa o luam asa, hai sa o luam. Din punct de vedere al istoriei toti care existam astazi suntem cei mai norocosi oameni, vrei sa zici cum? Pai ia un pic istoria lumii asa in mare mai ales rasboaiele si bolilie. Faptul ca stramosi tai au supravietuit la nenumarate razboaie, boli, foamete, cutremure, inundatii si altele ajung pana in momentul in care ai fost conceputa ca din milioanele de spermatozoizi sa fecundeze fix ala potrivit si sa iesi tu. Zii selectie nautala, cum vrei tu da nu veni si vorbi de nedreptate. Nedreptate li se face la cei care nu au apucat sa vada lumia zilei, copii avortati, aruncati, aceia sunt nedreptatiti. Nu esti singura care duce greul in viata, multi sunt pe langa tine, dar cand stai si te uiti pe insta, Facebook si vezi oameni bogati, ce zici, ce noroc au avut ei... poate au muncit, si au asumat ca nu au nimic si ca vor mai mult. Ai o mama, ai unde sta, unii nici n-au cui sa-i zica buna ziua si tu vii sa-mi zici de nedreptate? Cand ai sa vezi partea plina a paharului atunci poate ai sa intelegi ce e cu adevarat viata.
Daca esti asa de axata pe vraji, trebuie sa faci ceva in privinta asta, cum ti am zis preot, dar cum tu ai zis ca nu vrei sa auzi de astae ok, atunci du te la babe de desfac vraji, nu stiu, de asta ti am zis ca te complaci in situtia asta, cand vrei sa faci ceva cauti toate metodele.
Esti susceptibil privind vrajile dar crezi in spovedanie, prost si rugaciune. Musai cu ceva bani cotizati la un popa ca sa ai canal Gigabit cu divinitatea. Si poate ne explici si noua care e diferenta intre unul care da bani la vrajitoare si unul care da la popi?
E vina proprietarei ca voi sinteti cu capul si nu sunati la compania de gaze sa verifice/rezolve daca exista probleme? Serios?
OK, deci aveti o gazda care e cu capul. Va mutati. La cum nu e legiferata chiria in Romania, multi dintre proprietari sunt de genul asta. Si nici cu chiriasii nu ti-e prea bine, daca privesti din partea cealalta si cum isi bat multi joc de locatiile pe care le inchiriaza si bunurile de pe acolo. Ce treaba au vrajile si alte elucubratii in povestea asta?
Am avut si eu serii de ghinioane cu galeata, dar niciodata nu m-am gindit la zine si spiridusi.
Scurgerile de gaze există pentru că țevile sunt crăpate sau racordurile nu sunt bine făcute, și nu pentru că ți-a făcut bunica farmece.
Proprietara nu are legătură decât dacă era prietenă cu bunica, și vrea să se răzbune.
Chemi un instalator și-ți repară gazele.
O convingi pe proprietară să nu mai fie rea cu tine, sau te muți la altă chirie.