| genucu a întrebat:

Am o mare problema. NU ESTE TEMA! Am de facut un proiect cu un site pentru chimie (clasa a 11-a deci chimie organica) cu mecanismul reactiilor chimice(adica modul in care se rup legaturile si se leaga atomii unii de ceilalti) 3D. Am facut cu ChemOffice3D ceva gifuri care se invart, dar nu este destul. Imi trebuie reactiile...imperios necesar...Va rog foarte mult, daca gasiti vreo baza de date, si imi dati un link, va raman profund indatorat. Funda este de la sine inteles ca o primiti, dar daca am ocazia, dau un suc/bere asa ca big grin plz (scuze categoria)

1 răspuns:
| Zenithf a răspuns:

Aici nu este vorba de reactii, ci de modul de hibridizare al orbitalilor. Hibridizarea SP3 in cazul legaturilor simple, ca in cazul parafinelor, diamantului, hibridizarea SP2 la legaturile duble, in care o legatura este facuta de orbitalul SP2 si cealalta de orbitalul P nehibridizat, exemplu ciclurile benzenice, grafitul, si hibridizarea SP in legaturile triple, legatura este formata de orbitalul hibrid si de doua orbitale P, exemplu acetilena.