| radomire a întrebat:

Am o nelamurire, daca corpul uman pana la urma e format din atomi iar intr-un atom pe langa nucleu si electroni avem acel gol care predomina in atom, inseamna ca practic suntem mai mult goi? laughing))
Si m-am gandit la o chestie, daca am lua o bucata de hartie si am decupa din ea cercuri astfel incat sa ramana 30% din hartia initiala. Daca acest schelet ramas l-am privi de la o distanta exagerat de mare am vedea hartia doar ca o linie alba fara sa ne dam seama de cercurile din ea, corect?

Răspuns Câştigător
| eugeniu_6685 a răspuns:

Exact, e mai mult gol. Golul asta insa este locuit de energie, natura are oroare de vid.

5 răspunsuri:
| mihaibrasov a răspuns:

Asa este, dar imagineaza-ti o cutie mare, transparenta, plina cu mingi de ping pong. Daca o vezi de mai departe, ti se pare goala? (desi e in principiu mai mult aer, decat plastic.)winking

| PhaseMorphXR a răspuns:

Da, misterele materiei...

| yoo23 a răspuns:

O. O atomul e microscopic, ce gol e p acolo?

| Filip23 a răspuns:

Asa e, ai sesizat bine. Vedem mai mult "moduri de interactiune" intre atomi, decat substanta. Important e sa nu ramana si mintea goala, sa incercam sa ii furnizam ce ar fi important, macar pentru propria fiinta.

| go2grave a răspuns:

Nu exista gol nicaier in acest univers...nici in vid."Golul" respectiv este de fapt umplut cu materie neagra(ce constituie aproximativ 70% din totalul materiei universale). Se incearca aflarea mai multor lucruri despre materia neagra prin "acceleratorul de particule".