| YourDailyApple a întrebat:

Am o problema in a percepe feminismul! Treceam acum ceva timp printr-o piata aglomerata din centrul orasului. Deodata zaresc un grup de femei ce stateau cu pancarte in mana si cu lumanari in jurul lor. Pe semne, scria " STOP VIOLENTEI IMPOTRIVA FEMEII ".
Toate bune si frumoase, si eu sunt anti-violenta ( impotriva oricui ), dar ce n-am prins eu ideea, e de ce s-a pus musai accent pe sexul persoanelor abuzate? Eu ca si barbat ar trebui sa inteleg ca violenta impotriva barbatilor e okay? Pe barbati da-i draq ca au o pereche de ***** intre picioare, deci isi pot purta si singuri de grija, nu? De ce feministele nu adopta o filosofie umanista, care sustine drepturi si toleranta pentru toate categoriile de oameni, in loc sa isi apere doar "vaginul" lor ( scuzati expresia ). E ca si cum as pricepe ca la violenta impotriva barbatilor sau a animalelor, sa nu spunem STOP?

21 răspunsuri:
| ExistaMosCraciun a răspuns:

Sunt de acord cu tine, sunt convinsa ca exista si barbati abuzati de femei, am ajuns acum cativa ani intr-un context in care am vazut asa ceva. Dar cred ca le este rusine sa recunoasca acest lucru, iar cazurile de femei abuzate sunt mult mai mediatizate.

| theodor01 a răspuns:

Probabil erau femei vaduve sau despartite care si-au gasit barbati alcoolici care le bat non-stop...

anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

Sint adeptul egalitatii,atunci cind exista sinceritate, daruire, etc.toata stima pentru sexul frumos. Daca vor sa CONDUCA? ok, dar nu cu impunere.D-zeu a facut lumea si asa va fi in veci.Numai bine.

| YourDailyApple explică:

@Nyx, uite ca nu m-am gandit la asta deloc! Trebuia sa mentionez, nu m-am referit la femei care sunt violente cu barbatii! ( desi sunt si cazuri rare ca de ex. in Germania, din cate am auzit thinking ). Eu m-am gandit la barbati ce sunt si ei victime ale violentei, punct. Fie ca e sunt abuzati de femei sau alti barbati. Violenta e tot violenta, nu tine cont de sex.
Daca vine unu la mine si imi da maine un pumn, nu cred ca s-ar face proteste pe seama asta, caci violenta exista nu doar in caminul conjugal, unde intr-adevar femeia este victima, dar sunt violente peste tot : pe stadioane de fotbal, in baruri, in traficul rutier etc.

| lordbogdan a răspuns:

Deci,in primul rand nu toate femeile sunt asa, in general oamenii au conceptii gresite despre viata si idei preconcepute dar daca te deranjeaja chestia cu,, stop violentei impotriva femeilor''e un lucru total justificata dar nu merita sa te stresezi pentru atat.asa ca mai bine te-ai concentra pe propria viata si ai lasa astfel de,, actiuni'' in seama altora mai,, destepti''

| lordbogdan a răspuns:

Deci in primul rand nu toate femeile sunt asa,in general oamenii au idei preconcepute si stupide,iar daca chiar te deranjeaza chestia cu,, femeile''e o chestie justificata desi nu ar trebui sa te stresezi pentru atat. Sfatul meu e sa ii lasi pe altii mai,, destepti''sa isi bata capul.

anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

Daca iei o pancarda in mana si spui ca ai fost calcat in picioare de o femeie nu o sa sensibilizezi pe nimeni, poate ai sa starnesti hohote de ras, in fond este vorba de mandria de a fi barbat care iti impune prin statutul de purtator de testosteron in sange, sa nu te lasi afectat de bataia zdravana aplicata la servici de o colega.
Daca ai o femeie agresiva in casa te poti desparti de ea lejer si cu cateva vanatai neobservate, dar ce te faci cu animalul plin de testosteron care-ti umbla noaptea pe la geam si vrea sa-ti sparga usa?
Barbatii au alte metode de a aplana conflictele, femeia refuza din start violenta dar au tendinta de a alege barbati violenti ca un instinct de conservare, unul agresiv va trece mai usor prin problemele vietii si poate asigura familiei chiar si in cercurile de prieteni o siguranta (cum o intorc tot in favoare femeilor imi iese)...nu mai continui.

NOname
| NOname a răspuns:

Fiecare campanie cu treburile ei. Unii ocrotesc animalele, altii - padurile, unii se lupta pentru binele copiilor, altii incerca sa usureze viata batranilor... Sunt sute-mii astfel de campanii. Apropo, poate exista si una "Stop violentei impotriva barbatilor!", dar nu stii tu de ea.
Pana si binele uneori trebuie facut pas cu pas, fara graba, cu un plan bine pus la cale, bine gandit. Daca aruncam toate gramada, nu vom sti unde-i capatul si cu ce sa incepem, si in loc sa le rezolvam pe toate, nu vom rezolva nimic.
Si totusi te asigur, ca exista si campaniile "Stop violentei!" (la modul general), asa ca nu vad de ce sa nu existe si niste subcategorii, care pun accent pe un singur lucru si te fac sa te gandesti mai aprofundat la ceva anume, sa mergi mai adanc doar pe o directie.
Fiecare campanie are rolul ei.
Toate la timpul lor...
Iar "Stop violentei impotriva femeilor!" nu inseamna "Hai sa-i batem pe barbati!", asa cum nici "Stop cancerului la san!" nu inseamna "Faceti cancer de col uterin cu placere!", asa cum nici "Fumatul ucide!" nu inseamna "Alcoolul iti face bine!", asa cum nici "Faceti donatii pentru case de copii!" nu inseamna "Sa nu va prind ca faceti vreo donatie pentru aziluri de batrani sau spitale!". Intelegi?

| Leon a răspuns:

Pentru ca femeile sunt mai sensibile, nu cred ca e valabil faptul ca acele femei sunt impotriva violentei doar asupra lor. Probabil erau niste femei care au facut, prin propria lor personalitate, caracter, principii, acest tip de violenta ca fiind simbolic pentru ele, s-au concentrat pe acest aspect dorind sa exprime un mesaj simbolic in ceea ce priveste violenta. Asta a fost punctul de plecare, violenta asupra femeilor, probabil ca le-a sensibilizat cel mai mult. scuze daca ma repet...

anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

In sfirsit cineva care e pe adevar.Intradevar ne este rusine sa recunoastem.Par exemple mie imi administreaza sotia la intervale regulate de timp cite o bataie de dracul ma ia.Ma trezesc pe la spital unde mint de fiecare data ca am cazut pe scari.S-au saturat si doctorii de mine si au luat legatura cu primaria si asigurarile sociale sa-mi faca un lift special numai pentru mine.

| carpediem a răspuns:

Pana la urma totul se reduce la individul din specie, sexul fiind nesemnificativ. Asadar sexul feminin, genetic, nu e atat de inzestrat ca cel masculin pentru confruntari fizice si "suporta" mai bine strsul psihic decat masculii. Acum balanta se poate inclina mai mult sau mai putin catre speculatii. Insa sunt situatii greu de rezolvat vis a vis de alcolism, daca implicam si copiii. Sa nu uitam si de mahalagioaice. Egreu de gasit echilibrul pe care, de fapt, cu toti i-l cautam, chiar daca uneori nu ne dam seama ca asta cautam.

anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

Daca vor egalitate intre sexe, trebuie sa accepte si partea mai nasoala. Ce daca le rupe geaca cineva, din cand in cand? Asta fragezeste carnea si intinde pielea. Deci, mai putini bani cheltuiti pe cosmetice si sedinte de masaj.

| unu a răspuns:

@fanaticdupatine: din primul paragraf ai facut o afirmatie sexista din orice punct de vedere. E sexista fata de femei fiindca sustii ca numai un barbat poate avea tarie psihica. E sexista fata de barbati pentru ca daca testosteronul ii transforma pe barbati in animale insensibile atunci rezulta ca e absolut normal ca barbatii sa fie injugati la cele mai grele munci si sa fie macelariti in prima linie in timp de razboi, iar femeile sa ocupe doar functii de conducere.
Nu stiu de cand agresivitatea a devenit o calitate. Poate e o calitate pentru o mahalagioaica care are nevoie de cineva sa o apere atunci cand are gura mare. Dar e la mintea cocosului ca daca stai pe langa cineva care imparte pumni in stanga si in dreapta, o sa vina o zi cand ai sa ti-o iei si tu pe coaja.

anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

@unu, dar sunt si rasit! aici ce mai zici, bine tu ai vrut sa-mi intorci postarea cu picioarele in sus si sa vezi ce gen e, iti zic eu ca dai de oua daca mai tragi concluziile in favoarea unei dezbateri inutile, nu-ti place ce-am spus? vomita! Baga stupizi! eu nu bag ideile pe gat.Bafta! sau vrei traditionalul Paste fericit?

| kitty9939 a răspuns:

Sunt de aceeast parerecu tine, dar acele fete poate erau victimele unor acte de violenta si trebuie sa le inteleg pentru ca atunci cand cazi victima te preocupa mai mult protejarea ta ( in cazul in care l-ai prezentat protejarea sexului feminin), iar apoi te va interesa si starea celorlalti. acum scuze nu vreau sa incurajez gestul fetelor, dar de cele mai multe ori fetele sunt supuse violentei( violenta in mariaj etc...) dar si barbatii trebuie incurajati sa lupte pentru ei, pentru ca motto-ul zilelor noastre este "fiecare pentru el".
sper ca te-am ajutat

| unu a răspuns:

@fanaticdupatine: bineinteles ca esti si rasist. Am uitat sa spun asta.

ÉrotiqueConseils
| ÉrotiqueConseils a răspuns:

Şi tu de ce îţi aperi doar penisul tău? (scuză-mi expresia ).

| YourDailyApple explică:

@ÉrotiqueConseils
"Şi tu de ce îţi aperi doar penisul tău? (scuză-mi expresia ). "
Nu, nicidecum. Vreau sa existe egalitate si toleranta pentru toate soiurile de oameni, indiferent de sex, religie, culoare etc.

kongeriket
| kongeriket a răspuns:

Feministele umaniste? =)) Mă faci să râd omule. Femeile sunt mult mai susceptibile să creadă în basme şi în zei. Or... superstiţia n-are nicio treabă cu umanismul.
În altă ordine de idei, campaniile astea de doi lei (feministe, pro-negri, etc.) au adus pe unii la culmea disperării.
În SUA ai mult mai multe şanse dacă eşti ţigancă-negresă-hispanică decât dacă eşti bărbat alb blond şi ochii albaştri.
Aşa o să se ajungă şi la noi.
Recomandare: http://vilo13.blogspot.com/2011/04/discriminari-si-pseudo-discriminari.html

Numai bine.

| FuckOnCocaine a răspuns:

O ceartă in familie. Soția îl lovește pe soț. Acesta se ascunde sub pat.
Soția incearcă să-l scoată:
- Ieși!
- Nu ies!
- Ieși!
- Nu ies!
- Ieși!
- Auzi fă, cine e șeful in casa asta? Dacă am spus că nu ies, înseamnă că nu ies! rolling on the floor

Scuze, dar nu m-am putut abține! Asta așa ca idee.

| QuinnElizaBheta a răspuns:

Barbatii isi pot purta si singuri de grija. Insa o biata femeie va putea face asta. Oricum barbatii gandesc cu ce au intre Picioare nu cu creierul. Ar fi o porcarie sa - i compatimesti.

Întrebări recente